Lek iz prirode

Čudotvorna himalajska so: Zbog ovoga ćete stalno da je koristite! (RECEPT)

Svojim sastavom od 84 minerala i elementa u istoj razmeri u kojem se nalaze i u našem organizmu - pomaže telu i nervnom sistemu u postizanju ravnoteže i izuzetno je podmlađujućeg efekta
Lepi & Zdravi
21:06h Autor:
Čudotvorna himalajska so: Zbog ovoga ćete stalno da je koristite! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Poduža je lista dobrobiti na zdravlje koju možemo da "izvučemo" korišćenjem himalajske soli. Skuplja od "obične", ali toliko jeftinija od raznih preparata na tržištu s manjom lepezom povoljnog delovanja na ljudski organizam da ćete himalajsku so možda već danas poželeti da kupite.

Najčistija so na svetu

Osim što snabdeva telo svim bitnim mineralima i mineralima u tragovima, omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u telu i bolju apsorpciju nutrijenata i detoksikaciju. Podstiče i ubrzava ispiranje nakupljenih toksina iz organizma, a preporučuje se svima, pogotovo onima koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom i zadržavanjem vode u organizmu.

Himalajska so je najčistija so na Zemlji, iz nezagađenog ekosistema starog više od 250 miliona godina. Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom od 84 minerala i elementa u istoj razmeri u kojem se nalaze i u našem organizmu - pomaže telu i nervnom sistemu u postizanju ravnoteže i izuzetno je podmlađujućeg efekta.

Stavite uveče ovu mešavinu pod jezik: Nikada više nećete biti umorni! (RECEPT)

Deluje kao regulator stresa, ali i stabilizuje nepravilne otkucaje srca. Reguliše nivo šećera u krvi i pomaže bubrezima da izluče višak kiselosti u mokraći. Deluje i na čišćenje sluzi iz pluća, pogotovo je korisna kod osoba koje boluju od astme i cističnih fibroza. Trebalo bi da je koristite i ako imate problema sa suvim kašljem - dovoljno je da stavite malo soli na jezik.

Čisti sinuse, sprečava grčenje mišića, pomaže održavanju mišićnog tonusa i čvrstoće, učvršćuje kosti, sprečava nastanak osteoporoze, sprečava širenje vena na nogama i bedrima, održava seksualnost i libido...

Kako da je koristite

Himalajsku so možete da koristite kao napitak, kupku, za ispiranje i inhaliranje. Slana kupka od himalajske soli posebno se preporučuje kod različitih kožnih oboljenja. Pripremite je tako da u kadu tople vode stavite oko 200 g himalajske soli. Pripremite je dva puta nedeljno.

Čudesna kombinacija 3 sastojka štiti od raka: Kako da napravite alkalnu vodu! (RECEPT)

Ako vam je koža nadražena od otrovnog hrasta ili bršljena, "patite" zbog uboda insekata, imate žuljeve ili rane, pripremite rastvor od pola litra vode u koju ćete dodati 100 g himalajske soli. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i na iritirano područje stavite obloge. Ponavljajte dokle god je potrebno.

Rastvor će da pomogne i kod akni i osipa. Za čistu i "nahranjenu" kožu s mineralima napravite piling sa himalajskom soli i biranim eteričnim uljima. Reuzultat je glatka i nežna koža bez odumrlih ćelija.

Kašiku soli otopite u čaši vode i upotrebite je za ispiranje usne duplje, ali i nosa i očiju. Rastvor za inhalaciju od dva litra vode i 200 grama himalajske soli pomoći će kod infekcije sinusa i upala uha, oslobodiće zapušen nos, pomoći će kod gnojne upale grla, bronhitisa i infekcija koje se iznova javljaju. Inhalirajte ujutro i uveče.

Kašičicu soli sipajte u med i stavite pod jezik: Bićete oduševljeni rezultatom! (RECEPT)

Kod reume i bolesti zglobova, napravite rastvor od litra vode i 100 g himalajske kristalne soli. Stavljajte obloge na bolna mesta tri puta nedeljno mesec dana.

Kod atletskog stopala, umornih i otežalih bolnih stopala napravite kupku za noge od 3 litra vode i 150 g himalajske soli. U rastvor sobne temperature potopite stopala na pola sata. Ponavljajte po potrebi.

Himalajska so pomaže i u regulaciji sna. U aroma lampicu stavite čajnu kašičicu soli i dodajte vode. Negativni joni koji se otpuštaju uklanjaju bakterije, obnvavljaju naše ćelije, povećavanju kapacitet kiseonika u krvi, poboljšavaju rad metabolizma, pomažu kod koncentracije, ali i povećavaju otpornost organizma, uklanjaju umor. Takođe izuzetno dobro deluju protiv glavobolje, nesanice, depresije, alergije i astme.

Čudotvorna kombinacija meda i oraha: Počnite sa prirodnim lekom već sutra!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs