Ne preterujte

Idealna za praznike: Alkoholna pića koja ne utiču na dijetu!

Ukoliko niste ljubitelj crnog vina, savršena alternativa je belo. Samo vodite računa da je neko kvalitetno i da brojite čaše, jer su studije pokazale da belo pijemo više, pošto ga zbog odsustva boje, naš um registruje kao vodu
Lepi & Zdravi
01:30h Autor:
Idealna za praznike: Alkoholna pića koja ne utiču na dijetu!
Foto: Shutterstock

Moramo da priznamo da novogodišnji praznici nisu idealno vreme da držite dijetu, ili generalno da vodite preterano računa o zdravoj ishrani, piše Elle.rs.

Svesni toga, analizirali smo malo koja to alkoholna pića možete da popijete (naravno, u nekoj meri) a da pri tom ne poremetite svoj režim ishrane, ili bilo kakvu vrstu dijete.

Crno vinoCrno vino po običaju ima manje kalorija od belog, a savršeno ide uz crveno meso. Inače, crveno vino pomaže u smanjenju holesterola, bilo da je merlot ili cabernet vrsta, jer su puni antioksidanasa i imaju manje sulfita, što odmah uslovljava manji rizik od mamurluka.

Belo vinoUkoliko niste ljubitelj crnog vina, savršena alternativa je belo. Samo vodite računa da je neko kvalitetno i da brojite čaše, jer su studije pokazale da belo pijemo više, pošto ga zbog odsustva boje, naš um registruje kao vodu, pa se malo zanesemo u količini. Belo sadrži skoro ista svojstva kao i crno, samo mu je nivo antioksidanasa manji.

Detoks limunada izbacuje sve otrove iz tela: Ubrzajte metabolizam tokom praznika! (RECEPT)

TekilaAko niste znali, vaše omiljeno piće, tekila je napitak koji nema glutena, a pravi se od minimum 51% fermentisane i destilovane agave. Ukoliko je pijete čistu, možda će vam goreti usta, ali nećete imati glavobolju ceo dan. Tekila u spoju sa ostalim pićima, pogotovo sa slatkastim sokovima može da izazove migrenu.

VotkaU jednoj čaši votke postoji samo 97 kalorija, što je čini savršenim pićem za novogodišnji provod, s obzirom da u jednoj vinskoj čaši ima 100 kalorija. Pijte je čistu, bez dodatnih alkoholnih pića ili sokova, eventualno dodajte kiselu vodu i limetu, ili limun kao detalj.

Kuvano vinoKuvano vino spada u najomiljenije zimske napitke s kojim se širom sveta nazdravlja na trgovima svetskih metropola. Ovakvo vino deluje na vas poput čaja, zaustavljajući prehladu i bilo kakvu upalu, ukoliko u njega stavite cimet koji reguliše nivo krvi i narendate koru pomorandže koja je bogata vitaminom C.

ŠampanjacKakav bi to bio Božić ili Nova Godina u kojoj niste popili bar jednu čašu šampanjca? Ne dozvolite da vas grize savest, običan šampanjac ima samo 91 kaloriju po čaši.

Odlučio da više ne pije kafu i alkohol: Evo rezultata nakon 15 meseci!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs