Eksperiment

Odlučio da više ne pije kafu i alkohol: Evo rezultata nakon 15 meseci!

Siguran sam da je želja za kafom samo društvena aktivnost i navika, a ne stvarna potreba za ovim napitkom. Društvenu naviku sam sačuvao, ali sada naručujem nešto drugo, smatra Tobijas
Lepi & Zdravi
08:58h Autor:
Odlučio da više ne pije kafu i alkohol: Evo rezultata nakon 15 meseci!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Stalno slušamo o štetnosti alkohola po zdravlje, a iste informacije postoje i kada je u pitanju omiljeni jutarnji napitak mnogih - kafa.

Zato je čovek po imenu Tobijas van Šnajder odlučio da sprovede eksperiment na sebi - da 15 meseci ne okusi ova dva napitka i vidi šta će se dogoditi.

Ovo je njegovo iskustvo:

"Nakon više od godinu dana bez kafe i alkoholnih pića, primetio sam nekoliko stvari. Evo šta sam naučio:Svakog meseca uštedim oko 1.000 dolara

Već nakon dva meseca od kada sam prestao da konzumiram ova dva napitka, primetio sam da mi na kraju svakog meseca ostane oko hiljadu dolara više na računu. Živim u Njujorku, jednom od najskupljih gradova, ali nisam mogao da verujem da sam toliko trošio na koktele u izlascima sa društvom.

Sproveo eksperiment na sebi: Mesec dana nije okusio šećer i alkohol, evo šta se desilo! (VIDEO)

Foto: Ilustracija / Thinkstock
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Nije to bilo opijanje - to je samo nekoliko pića u društvu. Ali, shvatio sam da sam svakog drugog ili trećeg dana trošio oko 50 dolara samo na to!

Promene u društvenom životu

Za početak, primetio sam da ne izlazim toliko često kao ranije. Naporno mi je da objašnjavam ljudima zašto sam se odlučio da ne pijem alkohol, zašto neću ni jedno jedino piće i jednostavno sam smanjio izlaske.

Takođe, primetio sam da se manje bavim i tračevima i praznim pričama, koje su u takvim izlascima nezaobilazne. Ako i pristanem da izađem, zadržavam se najduže sat vremena, jer samo toliko mogu da provedem trezan u društvu u kom su svi pijani.

Zadivile su me promene koje sam primetio na ovom planu, jer sam shvatio i koliko sam imao lažnih drugova i prijateljstava koja su opstajala isključivo na istim navikama koje se tiču alkohola.

Nije se okupao 12 godina: Naučnik objasnio zašto i poručio svima da urade isto!

Kvalitet sna

Izbacivanje alkohola iz mog života neverovatno je popravilo kvalitet sna, što sam primetio već posle nekoliko dana! Ne mislim samo na to što lakše zaspim, već i na to što se stvarno odmorim i budim sa mnogo više energije nego ranije.

Što se kafe tiče, smanjio se nivo stresa i panike.

Ovo može biti nešto što je potpuno lično i što se možda ne bi dogodilo svakome, ali izbacivanje kafe iz moje svakodnevice učinilo je da se osećam mnogo opuštenije, iako vam možda ne zvuči logično. Shvatio sam da sam zbog kafe zapravo bio pod većim stresom, a popravio mi se i sistem za varenje!

Volim ukus i miris kafe, pa mi je ovo palo malo teže nego odricanje od alkohola, ali sam uspeo to da prevaziđem i zamenim je leti ledenim, a zimi pravim čajem.

Dva meseca pile po jednu čašu soka od paradajza: Eksperiment oduševio žene!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zapravo, siguran sam da je želja za kafom samo društvena aktivnost i navika, a ne stvarna potreba za ovim napitkom. Društvenu naviku sam sačuvao, ali sada naručujem nešto drugo.

Ako me pitate koji je moj opšti utisak, generalno sam jako zadovoljan zbog svoje odluke i nemam želju da ponovo počnem da pijem kafu i alkoholna pića.

Takođe, ne sugerišem vama da učinite isto, radite ono što volite. ja sma promenio svoje navike iz znatiželje i dopada mi se kako je sve ispalo.

I, da, pre nego što se sami zapitate - ne pušim, nemam nikakve druge poroke", zaključio je Tobijas.

Neraskidiva veza majke i deteta: Eksperiment koji je oduševio svet! (VIDEO)

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs