Isprobajte i vi

Najefikasnija prirodna nega za podmlađivanje: Ruski stručnjak otkriva tajnu lepe kože!

Čuveni Georgij Nazarov preporučuje posebnu, vrlo jednostavnu tehniku za pomlađivanje kože lica i vrata
Lepi & Zdravi
20:48h Autor:
Najefikasnija prirodna nega za podmlađivanje: Ruski stručnjak otkriva tajnu lepe kože!
Foto: Profimedia

Svi želimo da što duže ostanemo mladi i lepi. Da li je to moguće u naše doba zagađene okoline, nezdrave hrane i kozmetike prepune hemikalija? Odgovor na ovo pitanje daje poznati ruski naturalista i autor mnogih knjiga Georgij Nazarov.

Prema Nazarovu, u održavanju mladolikog izgleda mogu da nam pomognu ishrana, čišćenje organizma, izbegavanje hemikalija i kvalitetna prirodna kozmetika. Preporučuje i posebnu, vrlo jednostavnu tehniku za pomlađivanje kože lica i vrata.

Drevni eliksiri mladosti koji će vas oduševiti: Rezultati vidljivi u rekordnom roku! (RECEPT)

Posebna tehnika čišćenja i podmlađivanja lica

Postupak stavljanja obloga na lice i vrat od ogromnog je značaja za čišćenje kože. Kontrastne obloge snažno utiču na dobro hranjenje tkiva i razvoj kapilarne mreže u koži lica i vrata. Pored toga, ova metoda vrlo efikasno oslobađa kožu od godinama nakupljenih produkata metabolizma i viška masnog tkiva.

Podstiče i regeneraciju kože, što doprinosi intenzivnom podmlađivanju i znatnom smanjenju ili nestanku bora i ožiljaka. Koža se zateže, čisti, dobija izuzetno lepu prirodnu boju i rumenilo, kao kod deteta koje se dugo igralo u snegu.

Oblog se pravi od prijatno tople, a odmah nakon toga vrlo hladne vode ili leda, po 3-4 puta naizmenično, po 1 minut, a završava se hladnom oblogom. Poželjno bi bilo da sprovedete mesečnu turu ove vrste terapije (1 do 2 puta dnevno), a zatim da održavate izvrsno stanje kože primenom kontrastnih obloga 1-3 puta nedeljno.

Bore oko očiju nestaju: Moćna mešavina maslinovog ulja i vitamina E! (RECEPT)

Maske za kožu

"Efekat će biti mnogo veći i trajniji ako odmah nakon kontrastnih obloga podstaknete proces čišćenja i hranjenja kože talogom kafe, maskom od meda i mekinja ili maskom od gline.

Na vlažnu kožu lica i vrata, nanesite masku i ostavite da odstoji 20 do 30 minuta. Nakon skidanja maske namažite kožu šilađitom (Shilajit) rastvorenim u vodi, ili kremom od šilađita. Kao dobra zamena može da posluži i prirodna krema sa značajnim sadržajem E vitamina."

Zdrava ishrana i čišćenje organizma

"Korekcija ishrane i čišćenje organizma snažno deluju na poboljšanje stanja kože. Naročito je važno čišćenje creva i jetre. Poboljšanju kvaliteta kože mogu da doprinesu i prirodni dodaci ishrani, posebno vitamin C, zeleni čaj, omega-3, vitamin E, alge, pivski kvasac, semenke i klice.

6 afričkih tajni lepote: O ovome žene na Zapadu nemaju pojma!

Birajte samo prirodnu kozmetiku

Izbegavajte štetne hemikalije! Nažalost, značajnu količinu toksičnih materija u svoj organizam unosimo upotrebom neprirodnih kozmetičkih preparata. Naprimer, zagađujemo organizam živom korišćenjem određenih krema za kožu.

Vrlo je dobro poznata povezanost zagađenja organizma živom s depresijom, promenama u raspoloženju, oslabljenim mentalnim i fizičkim sposobnostima i slabom koordinacijom. Veštačke boje, konzervansi, stabilizatori, emulgatori iz kozmetike truju organizam, isušuju kožu, izazivaju alergije i remete prirodnu ravnotežu.

Holivudska maska za podmlađivanje: Jednostavan recept, maksimalni rezultati!

FDA (američka agencija za lekove) već ima oko 3.000 dokumenata s dokazima o kliničkim oštećenjima uzrokovanim korišćenjem takve kozmetike. Mnogi kozmetički preparati sadrže kancerogene sastojke, a toksini iz kozmetike mogu da izazovu oštećenje ploda tokom trudnoće, a mogu da se prenesu i bebi za vreme dojenja.

Važno je da kozmetika bude prirodna nezavisno od toga jesu li u pitanju dekorativna kozmetika, sredstva za negu kose ili kože ili sredstva za održavanje higijene.

"Ne smatram da moramo da tragamo za 100% organskom kozmetikom, ali je važno da bude napravljena od prirodnih sastojaka", zaključuje Nazarov.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs