Korisne cake

6 afričkih tajni lepote: O ovome žene na Zapadu nemaju pojma!

Marokanke obožavaju da koriste latice ruže u pripremi kućnih preparata za ulepšavanje, naročito za izradu ružine vode koja se smatra odličnim pomagačem za toniranje kože
Nega
13:44h Autor:
6 afričkih tajni lepote: O ovome žene na Zapadu nemaju pojma!
Foto: Thinkstock

Žene u Africi mogu da se pohvale elastičnijom i mlađom kožom u odnosu na žene zapadnog sveta. Za sporije starenje lica i tela delimično su zaslužni geni, specifični geografski uticaji, ali i mali ritualni lepote o kojima Evropljanke ne znaju mnogo.

1. Moć ruže

Marokanke obožavaju da koriste latice ruže u pripremi kućnih preparata za ulepšavanje, naročito za izradu ružine vode koja se smatra odličnim pomagačem za toniranje kože. Eterično ulje ruže, pak, se smatra jednim od najjačih saveznika u borbi protiv ublažavanja upala tela, a kad se nanese na kožu, ostavlja je mekanom i glatkom.

Domaća krema od meda protiv bora: Grkinje je koriste već 2.000 godina!

2. Napitak od nane

Afričke žene obožavaju da piju biljni napitak od nane. Ovo je okrepljujuće piće prepuno kofeina koji razbuđuje, pa se smatra odličnom alternativom kafi. Uz to, sadrži mnogo antioksidanta koji podmlađuju kožu i pozitivno deluju na brže zaceljivanje ožiljaka na telu.

3. Parno kupatilo

Odlazak u hamam jednom nedeljno, odnosno u parno kupatilo je odličan način da se opustite i ulepšate. Para otvara pore, podstiče izlučivanje toksina iz tela i ubrzava cirkulaciju što rezultuje lepšom kožom lica i tela. U hamamu su dostupne i efikasne metode masaže arganovim uljem koji opuštaju telo i duh.

Japanska kupka: Dubinsko opuštanje je zagarantovano!

4. Afrički crni sapun

Žene na Crnom kontinentu održavaju higijenu Afričkim crnim sapunom. Reč je o prirodnom proizvodu na bazi palminog ulja i šea putera koji je bogat vitaminom E i garantuje elastičnost kože. Boja potiče od pepela suvih ljuski kakao bobica koje se nalaze u sapunu, a koji ne sadrži nikakve konzervanse, veštačke boje i aditive, pa je namenjen svim tipovima kože.

5. Zelena glina

Maska od zelene gline ima zapanjujući efekat na kožu jer dubinski prodire i upija višak prirodnih ulja. Odlična je za kožu lica, dekolte i leđa.

Revolucionarni preparat za podmlađivanje: Recept za serum sa vitaminom C!

6. Parfem u kamenu

Na afričkim bazarima mogu da se kupe čvrsti parfemi u kamenu koji nude posve novo iskustvo stavljanja mirisa. Umesto raspršivanja čestica po ključnim tačkama, žene u Africi trljaju ove kamene o telo. Reč je o izuzetno mirisnim česticama koje traju ceo dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs