San i ishrana od presudne važnosti

Saveti za podmlađivanje, energiju i optimizam

Uz male promene, možete se osećati i desetak godina mlađe, a samim tim ćete izgledati bolje i imati više samopouzdanja
Lepi & Zdravi
10:20h Autor:
Saveti za podmlađivanje, energiju i optimizam

Možda više nemate 21 godinu, ali sigurno se možete tako osećati ukoliko poradite na sebi, vratite energiju i ojačate svoj organizam. Sve što je potrebno jeste da malo izmenite životne navike i osećaćete se zdravije, jače, poletnije i optmističnije.

Da biste bili zdraviji potrebno je dovoljno sna, pa se zato potrudite da ranije odlazite u krevet. "Jedino se tokom sna vaše telo oporavlja", kaže je Henri Lodž (Henry Lodge), koautor knjige Jangr nekst jer (Younger Next Year). Naime, stručnjaci savetuju da spavate svakodnevno po osam sati šest nedelja uzastopno i sigurno ćete osetiti da ste energičniji i raspoloženiji.

Zdrava ishrana je veoma bitna. Svaki obrok počnite voćem ili povrćem i čašom vode. Zahvaljujući vitaminima i antioksidansima u voću i povrću osećaćete se svežije, lakše i poletnije. Takođe, stručnjaci savetuju da ne preskačete uvek desert. "Sve dok u organizam unosite 90 posto zdrave hrane nema potrebe da preskačete desert. Uživajte u sladoledu kao dete", poručio je Lodž, za magazin Helt (Health). Da biste se osećali mlađe potrebno je i da trenitrate. Svaki dan odvojite vremena za sebe, idite u teretanu, na fitnes, zumbu ili vežbajte kod kuće. Nakon što ispravno uradite vežbe mišići se regenerišu, mišićna vlakna popravljaju, a vi se osećate mlađe, seksepilnije i fizički mnogo bolje.

Nikada nemojte da zaboravite da brinete o svom spoljašnjem izgledu. Pazite na vašu kožu lica, ruku, a posebnu pažnju obratite i na vašu kosu. Svakodnevnom brigom o telu vratićete samopouzdanje, sjaj kože, a time ćete sigurno izgledati mlađe.

Volite li pank ili rok muziku? Pustite svoje omiljene pesme, iako ćete možda zbog njih osetiti nostalgiju. Ipak, uživite se, pevajte i plešite. Muzika će vas opustiti i sigurno ćete biti vedriji. Stručnjaci preporučuju da u svoju misiju podmlađivanja uključite i partnera. Šetajte s njim, odlazite na romantične vikende, grlite se u javnosti i zajedno širite pozitivnu energiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs