Poslušajte savete stručnjaka

Zašto žene treba da spavaju gole: 5 odličnih razloga!

Umesto tamnih podočnjaka i natečenog lica, ujutru će vas iznenaditi zaglađenija i sjajnija koža
Lepi & Zdravi
21:32h Autor:
Zašto žene treba da spavaju gole: 5 odličnih razloga!
Foto: Shutterstock

Možda vam zvuči neobično ili mislite da bi vam bilo neprijatno i hladno kada biste spavale nage, ali nemojte odmah na početku odbaciti ovu misao.

Saznajte zbog čega je spavanje bez ikakve odeće dobro za vas, pa onda odlučite!

1. Emotivno povezivanje s partnerom

Kada dođe do kontakta kože o kožu ispušta se hormon oksitocin koji smanjuje krvni pritisak, ublažava posledice stresa i podstiče emotivnu povezanost između partnera. Maženje među čaršafa s partnerom odlično je za produbljivanje vaše veze, a moglo bi razbuditi i seksualne strasti, te dovesti do orgazma koji će sigurno uticati na prijatne snove.

Fatalna zavodnica: Žena kojoj nijedan muškarac ne može da odoli!

2. Zdravlje seksualnih organa

Ako biste spavali goli mogli biste da smanjite mogućnost za nastanak infekcije polnog organa. Iako je određena količina bakterija poželjna u ovom delu tela, preterana količina mogla bi da našteti celokupnom zdravlju organizma. Infekcije se šire u vlažnim mestima, pa je "provetravanje" poželjeno na svakodnevnoj bazi.

3. Uravnotežen nivo kortizola

Teško ćete zaspati ako vam je vruće, a spavaćica vam se neugodno lepi za leđa i noge. Visoka temperatura uticaće i na mirnoću spavanja, te povisiti nivo kortizola u telu. Previsoke vrednosti ovog hormona rasta dodatno će uznemiriti vaše snove, povećati krvni pritisak i smanjiti imunitet organizma.

Bonton za žene: Pravila ponašanja koja čine pravu damu!

4. Nedostatak sna jača apetit

Manjak kvalitetnog sna uticaće na količinu energije kojom ćete raspolagati sledećeg dana. Vaše će telo pokušati da nadoknadi taj nedostatak kroz pojačanu potrebu za kaloričnom, masnom i slatkom hranom. Već i sami znate što će dogoditi s obimom vaših kukova nakon toga, zar ne?

5. Mirnim snom do prelepog izgleda

Osam sati neprekinutog i mirnog sna odraziće se i na vaš izgled. Umesto tamnih podočnjaka i natečenog lica, ujutru će vas iznenaditi zaglađenija i sjajnija koža. Uravnotežena temperatura tela pri spavanju održavaće u balansu i nivo melatonina, koji utiče na mladolikost vašeg izgleda.

Ima 81. godinu, a nijednu sedu dlaku: Nina otkriva tajnu večne mladosti! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs