Tradicionalni recepti

Doterajte liniju za leto: Trikovi žena širom sveta!

Poznato je da Azijatkinje često jedu rižu i piletinu, a Meksikanke obožavaju voće
Lepi & Zdravi
17:26h Autor:
Doterajte liniju za leto: Trikovi žena širom sveta!
Foto: Thinkstock

Kada su u pitanju navike koje će očuvati vaše zdravlje, tada geografske granice ne postoje. Poznato je da Azijatkinje često jedu rižoto i piletinu nakon glavnog obroka što se pokazalo kao odličan potez.

Kako biste se lakše izborili sa viškom kilograma i doterali liniju za predstojeće leto, pročitajte koje navike žena širom sveta su se pokazale efikasnim:

Lekoviti sok po receptu doktora Oza: Sprečava rak, čini čuda za zdravlje i vitku liniju!

Meksiko

Žene u Meksiku same pripremaju zdrave napitke kod kuće jer su sokovi koje mogu kupiti u prodavnicama puni šećera. Najčešće prave napitak od krastavaca, ali i ostalog voća i povrća koje pripremaju sa hladnom vodom.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Australija

Mnoge žene širom sveta rade i u stresnom su okruženju. Ipak, žene u Australiji vikende koriste za odmor u punom smislu te reči jer je balans bitan ženama u Australiji. Sopstveni užitak postao je pravi hit među Australijankama.

Redovni odmor, odlazak na izlete i održavanje društvenog života simbol je zdravlja u Australiji.

Holandija

U Holandiji gotovo svi voze bicikle. I ne samo da time čuvaju životnu sredinu nego i svoje zdravlje. Bicikl nije samo sredstvo koje koriste tokom vikenda sa društvom ili decom i porodicom.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Grčka

Ovo je zemlja u kojoj se jede najviše povrća. Povrće je zastupljeno u gotovo svakom glavnom obroku Grkinja, a mnoga istraživanja pokazala su da česta konzumacija povrća čuva naše zdravlje kako starimo.

7 pravila Pegan dijete: Jedite i mršavite, nema gladovanja!

Tajland

Žene na Tajlandu masaže ne smatraju luksuzom već potrebom i zdravom navikom. Istraživanja su pokazala da masaže povoljno deluju na psihofizičko zdravlje.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Švedska

Žene u Švedskoj opuštaju se zahvaljujući druženjima sa prijateljima. Istraživanja su pokazala da su žene koje imaju jake društvene veze srećnije i zdravije, a nedavno istraživanje objavljeno u Perspektive Psychological Science pokazalo je da osobe koje imaju čvrste prijateljske veze žive duže.

Brazil

U svakom obroku Brazilke jedu voće. Žene u Brazilu ne izbegavaju voće kao što to čine žene u Americi zbog šećera koji sadrži jer im prirodni šećeri daju energiju za svakodnevne aktivnosti.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs