Tradicionalni recepti

Doterajte liniju za leto: Trikovi žena širom sveta!

Poznato je da Azijatkinje često jedu rižu i piletinu, a Meksikanke obožavaju voće
Lepi & Zdravi 27.04.2015. - 10:36h Autor: vecernji.hr
Foto: Thinkstock

Kada su u pitanju navike koje će očuvati vaše zdravlje, tada geografske granice ne postoje. Poznato je da Azijatkinje često jedu rižoto i piletinu nakon glavnog obroka što se pokazalo kao odličan potez.

 

Kako biste se lakše izborili sa viškom kilograma i doterali liniju za predstojeće leto, pročitajte koje navike žena širom sveta su se pokazale efikasnim:

 

Lekoviti sok po receptu doktora Oza: Sprečava rak, čini čuda za zdravlje i vitku liniju!

 

Meksiko

 

Žene u Meksiku same pripremaju zdrave napitke kod kuće jer su sokovi koje mogu kupiti u prodavnicama puni šećera. Najčešće prave napitak od krastavaca, ali i ostalog voća i povrća koje pripremaju sa hladnom vodom.

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Australija

 

Mnoge žene širom sveta rade i u stresnom su okruženju. Ipak, žene u Australiji vikende koriste za odmor u punom smislu te reči jer je balans bitan ženama u Australiji. Sopstveni užitak postao je pravi hit među Australijankama.

 

Redovni odmor, odlazak na izlete i održavanje društvenog života simbol je zdravlja u Australiji.

 

Holandija

 

U Holandiji gotovo svi voze bicikle. I ne samo da time čuvaju životnu sredinu nego i svoje zdravlje. Bicikl nije samo sredstvo koje koriste tokom vikenda sa društvom ili decom i porodicom.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Grčka

 

Ovo je zemlja u kojoj se jede najviše povrća. Povrće je zastupljeno u gotovo svakom glavnom obroku Grkinja, a mnoga istraživanja pokazala su da česta konzumacija povrća čuva naše zdravlje kako starimo.

 

7 pravila Pegan dijete: Jedite i mršavite, nema gladovanja!

 

Tajland

 

Žene na Tajlandu masaže ne smatraju luksuzom već potrebom i zdravom navikom. Istraživanja su pokazala da masaže povoljno deluju na psihofizičko zdravlje.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Švedska

 

Žene u Švedskoj opuštaju se zahvaljujući druženjima sa prijateljima. Istraživanja su pokazala da su žene koje imaju jake društvene veze srećnije i zdravije, a nedavno istraživanje objavljeno u Perspektive Psychological Science pokazalo je da osobe koje imaju čvrste prijateljske veze žive duže.

 

Brazil

 

U svakom obroku Brazilke jedu voće. Žene u Brazilu ne izbegavaju voće kao što to čine žene u Americi zbog šećera koji sadrži jer im prirodni šećeri daju energiju za svakodnevne aktivnosti.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...