Efikasno

Rešite se bola u leđima: Treba vam samo minut za dve vežbe! (VIDEO)

Bolovi se javljaju zbog pogrešnog držanja i opterećenja na donji deo kičme, ali i zbog grča u telu izazvanog stresom i umorom
Lepi & Zdravi
06:44h Autor:
Rešite se bola u leđima: Treba vam samo minut za dve vežbe! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Pritisak i bol u donjem delu leđa je česta pojava. Bolovi se javljaju zbog pogrešnog držanja i opterećenja na donji deo kičme, ali i zbog grča u telu izazvanog stresom i umorom. Ako želite da momentalno ublažite bol, isprobajte kratku vežbu disanja koja opušta telo i smanjuje osećaj pritiska na lumbalnom delu.

Bolovi u zglobovima kao rukom odnešeni: Recept za lek naših baka!

Vežba disanja protiv bolova od 60 sekundi

1. Sednite i zauzmite najudobniji položaj. Zatvorite oči i pokušajte da se opustite.

2. Vrh jezika naslonite odmah iza gornjih prednjih zuba.

3. Udišite kroz nos polako u trajanju od 4 sekunde, zadržite dah brojeći do 7, pa polako izdišite na usta brojeći do 8, proizvodeći tihi zvuk olakšanja.

4. Postupak ponovite još tri puta.

Vežbe pre spavanja od 60 sekundi

http://www.youtube.com/watch?v=SuScgzVJp-s
Ako želite da problem bolnih leđa od sedenja rešite zauvek, svake večeri pre spavanja, dok ležite u krevetu uradite kratko istezanje od 60 sekundi.

1. Lezite na stomak i naslonite se na podlaktice.

2. Gornji deo tela podignite tako da se naslonite na laktove, podignite i glavu, zadržite položaj 8 sekundi, pa se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite 2 puta.

3. Lezite na leđa i savijte kolena, a ruke ispružite pored tela. Podignite karlicu u ravan položaj, ostanite tako 8 sekundi, pa se vratite u početni položaj.

4. Ostanite da ležite na leđima, pa skupite noge, savijte ih u kolenima, obuhvatite ih rukama i privucite prema grudima. Ostanite u položaju 8 sekundi, pa se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite 2 puta.

Neka bolovi postanu prošlost: Kineski i ruski iscelitelji preporučuju običnu aluminijumsku foliju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs