Potresna priča

Pije omekšivač i jede zidove: Surova svakodnevica dečaka sa teškim poremećajem! (FOTO)

Majka ne može u potpunosti da spreči dečaka da jede nejestive stvari jer kada nema što drugo, on jede boju sa zidova
Medicina
12:04h
Pije omekšivač i jede zidove: Surova svakodnevica dečaka sa teškim poremećajem! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ouin Kolins ima pet godina i neobični poremećaj zbog kojeg ima potrebu da jede kamenje, pesak, zemlju, toaletni papir, sunđere, omekšivač za veš i druge nejestive stvari.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovaj dečak iz Velike Britanije ima poremećaj pod nazivom Pika, a dijagnostikovan mu je pre tri godine kada je počeo da jede pesak na plaži. Njegov apetit je doveo do toga da pokušava da pojede tapete, proizvode za čišćenje, a jednom je pokušao da pojede i bratovljev strip.

Spasio je kuvanim jelima: Anoreksična Nina (23) bila na ivici smrti! (FOTO)

Koni, njegova samohrana majka sa još dvoje dece, zbog toga stalno mora da pazi da Ouin ne bi pojeo nešto što može ozbiljno da mu naškodi.

"Ne možete da mu okrenete leđa ni na sekundu, a da ne pokuša da pojede zemlju, pesak ili nešto drugo", objašnjava njegova 32-godišnja majka.

Iako otrovne proizvode, kao što su deterdženti i slično, skriva van njegovog domašaja, Koni ne može u potpunosti da spreči dečaka da jede nejestive stvari, jer kada nema što drugo, on jede boju sa zidova.

Monika Seleš o najtežim trenucima u životu: Osećala sam sramotu zbog prejedanja!

Pika je obično prisutna kod osoba s teškoćama u razvoju, pa tako Ouin ne može baš da priča, što dodatno otežava pokušaje njegove majke da ga zaštiti. Do sada nije bilo incidenata koji bi ozbiljno naštetili njegovom zdravlju, ali ako se nešto ne promeni, dečak bi mogao da ima ozbiljnih problema sa zubima i probavom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njegova omiljena "hrana" je mahovina, pa ne sme da provodi previše vremena napolju. A kada ode kod nekoga u posetu, prvo što uradi je da proveri da li ima omekšivača. Njegova majka trenutno pokušava da skupi 8.000 funti (oko 11.000 evra) kako bi mu napravila specijalni vrt u kojem može da se igra napolju, bez da jede zemlju, pesak, mahovinu ili druge nejestive stvari.

Mislila je da nikada neće postati majka: Iako rođena bez materice, rodila je blizance! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs