Mršavljenje uz razvod

Detoks od braka: 5 pravila popularne dijete!

Ovi predlozi promeniće vam život, a učiniće vas fizički i psihički jačim
Lepi & Zdravi
22:06h Autor:
Detoks od braka: 5 pravila popularne dijete!
Foto: Shutterstock

Ovaj tekst nema za cilj da počnete da razmišljate negativno o svom braku i da pomišljate na razvod kako biste smršali. Naprotiv. Tekst je usmeren na sve žene koje prolaze ili su nedavno prošle kroz ovaj emotivno težak proces.

Nema više čekanja: Nutricionista otkriva 5 zapovesti uspešnog mršavljenja!

Razvod čini da se izgube sve zdrave životne navike, a prejedanje na "emotivnoj bazi" postaje rutina - grickalice kasno noću, preskakanje doručka, velike količine slatkiša, preterana konzumacija alkohola itd.

Naše emocije diktiraju veliki deo naše ishrane. Loš dan na poslu, nesuglasice sa prijateljima ili čak saobraćajne gužve čine da relativno zdrava osoba počne da sanja čašu Šardonea, kolačiće, picu koja ih očekuje kod kuće ili pomfrit koji će pokupiti na sledećoj raskrsnici. Okretanje ovim nezdravim navikama može uzeti danak zdravlju pa ih je potrebno hitno menjati.

7 koraka, 7 dana i nekoliko kilograma manje: Peta stavka je posebno važna!

Ukoliko sebe prepoznajete u prethodnim rečenicama, obratite pažnju na 5 koraka ove specifične dijete:

1. Umereno jedite čokoladu

Iako je tamna čokolada blagotvorna za organizam i smanjuje stres i rizik od nastanka mnogih bolesti, pazite da unos ove namirnice bude umeren. Ključna stvar je u umerenosti.

2. Postanite "zavisnik" od ribe i morskih plodova

Nekoliko naučnih studija povezalo je nedostatak omega-3 masnih kiselina sa depresijom. Dodajući vitamin D u ishranu smanjuju se simptomi depresije.

3. Kokice

Maslinovo ulje pomaže da se duže vremena osećate sitim. I zato, kada počnete da analizirate svoje emocije, probajte kokice sa malo ulja umesto kese čipsa ili kolača sa glazurom. Kokice će vam pružiti antioksidanse koje su vam potrebni za jačanje imuniteta sa minimalnom količinom kalorija.

Šta jedu mršavi ljudi: 8 namirnica koje treba da ubacite u svoj jelovnik!

4. Visoko-proteinski doručak

Studija iz 2013. godine pokazala je da veće količine proteina za doručak regulišu ishranu, a osoba gubi želju da grickalicama i slatkišima.

5. Vežbajte

Odaberite praktične vežbe koje ćete moći svakodnevno da radite. Vežbanje povećava samopouzdanje i samopoštovanje, a bićete bezbedni i od viška kilograma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs