Potrebna je samo mrvica samokontrole

7 tajni mršavih ljudi: Nikada nisu na dijeti, a izgledaju odlično - evo i kako!

Žene koje održavaju optimalnu težinu bez problema znaju da kažu Ne keksićima u kancelariji, dezertu na kraju sastanka ili prženim krompirićima za ručak
Lepi & Zdravi
20:36h Autor:
7 tajni mršavih ljudi: Nikada nisu na dijeti, a izgledaju odlično - evo i kako!
Foto: Shutterstock

Niko ne mora da nam kaže da je put do (održavanja) vitke linije popločen pravilnom ishranom i redovnim vežbanjem, ali u praksi znamo da posrnemo. Otkrijte neke od trikova osoba koje baš nikada ne drže dijetu, ali uprkos tome održavaju zdravu težinu bez većih teškoća.

1. Znaju da kažu Ne

Žene koje održavaju optimalnu težinu bez problema znaju da kažu Ne keksićima u kancelariji, dezertu na kraju sastanka ili prženim krompirićima za ručak. Svaki dan je poseban, ali to ne znači da bi trebalo da ga "proslavljate" masnim zalogajima.

2. Vole da pričaju tokom obroka

Hranu bi trebalo polako i pažljivo da žvaćete, jer će mozak da pošalje signal o sitosti tek dvadeset minuta nakon što je vaš želudac zaista pun. Američki istraživači su dokazali da upravo zato manje hrane u organizam unose komunikativne osobe koje tokom zajedničkih obroka više pričaju.

Jedina stvar koju ne smete da radite kad smršate: Skinula 10 kg, pa napravila fatalnu grešku! (FOTO)

3. Ne gube vreme na dijetalne namirnice

Hrana sa smanjenim procentom masti i šećera dobro zvuči samo u teoriji. Da bi se proizvela takva namirnica potrebno je u proces uključiti dosta hemijskih materija i aditiva. Takva hrana može da naruši hormonsku ravnotežu osobe koja je konzumira, da povisi šećer u krvi i da rezultuje dobijanjem viška kilograma koje ste prvobitno želeli da izbegnete.

4. Ničega se ne odriču

U rečniku mršavica ne postoji fraza loša hrana. Brojne studije su dokazale da odricanje od pojedine namirnice dovodi do opsesivnog maštanja o toj vrsti hrane i opasnosti da u njoj preterate. Upravo zato, mršavi ljudi jedu sve – ali umereno.

Mršavite brzo i lako: 5 istina o masnom tkivu koje morate da znate!

5. Naspavane su

Nedostatak sna telo pokušava da nadoknadi dodatnom energijom odnosno kofeinskim napicima, slatkom i masnom hranom. Ako želite da jedete umerno, potrudite se da legnete u krevet pre ponoći i da spavate minimum sedam sati bez prekida.

6. Eksperimentišu u kuhinji

Zdrava hrana ne mora da bude i dosadna. Štaviše, osobe koje koriste više začina u kuhinji i zainteresovane su za isprobavanje novih recepata, imaju manje šansi da padnu u opasnost od konzumacije kaloričnih obroka. Kajenski biber i čili papričice, na primer, su odlični ubrzivači metabolizma, pa ih svakako uvrstite u svoje recepte.

7 pravila Pegan dijete: Jedite i mršavite, nema gladovanja!

7. Ne broje kalorije

Zdrava hrana može da bude i te kako kalorična. Brojanje kalorija bi zato moglo da vas dovede u opasnost od izbegavanja nekih važnih namirnica kao što su plava riba, orašasti plodovi i tamna čokolada, koji su važni za rad celog organizma. Osluškujte signale vašeg tela, jedite uravnoteženo i vaga neće imati nikakvih primedbi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs