Male stvari koje mnogo znače

Za manje od 60 sekundi: 9 načina da poboljšate svoje zdravlje!

U najstresnijim trenucima nikada ne zaboravite da imate sopstveni metod opuštanja - disanje! Nekoliko dubokih udisaja sniziće vaš krvni pritisak i usporiti proizvodnju hormona stresa
Lepi & Zdravi 08.01.2015. - 11:46h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste od onih osoba koje se stalno pitaju gde im prošao dan, jako će vas obradovati rezultati do kojih je došla najnovija studija - samo jedan minut intenzivnog treninga može da učini mnogo za zdravlje.

 

To ne znači da bi trebalo da dignete ruke od dosadašnje rutine vežbanja, već da imate na umu da se svaki minut računa, prenosi Hafington Post.

 

3 čudesna tibetanska recepta: Podmladite se, sačuvajte se od srčanog i moždanog udara i stresa!

 

U nastavku otkrijte nekoliko sasvim drugačijih načina na koji možete da poboljšate vaše zdravlje, a za šta vam je potrebno manje od 60 sekundi.

 

1. Udahnite duboko
U najstresnijim trenucima nikada ne zaboravite da imate sopstveni metod opuštanja - disanje! Nekoliko dubokih udisaja sniziće vaš krvni pritisak i usporiti proizvodnju hormona stresa.

 

2. Zagrlite voljenu osobu
Ništa ne prija toliko kao zagrljaj. To ne mora da bude vaš partner, već bilo koja vama draga osoba. Momentalno će vam biti bolje.

 

3. Smejte se
Smeh je najbolji prirodni lek za mnoga stanja, a za to postoje dobri dokazi. Istraživanja su pokazala da, dok se smejemo, mozak pojačano luči prirodni analgetik endorfin i tako pomaže kod ublažavanja bola, pa se luči hormon sreće, serotonin, kojem možemo zahvaliti za dobro raspoloženje, a što je više serotonina, to smo i zdraviji.

 

Recept za dug život star 1500 godina: Tajna Šaolin sveštenika u 10 koraka!

 

4. Gricnite malo tamne čokolade
Dokazano je da kakao štoto srce na više načina - od sniženja krvnog pritiska, podizanje nivoa dobrog holesterola, uz istovremeno smanjenje lošeg, do poboljšanja cirkulacije.

 

5. Skrenite pogled sa kompjutera


Ukoliko radite u kancelariji i konstantno ste za kompjuterom, na svakih 20 minuta skrenite pogled sa ekrana na 20 sekundi.

 

Razmislite dobro: 5 grešaka koje uništavaju zdravlje ste sigurno učinili u poslednjih 60 minuta!

 

6. Operite ruke
I za pranje ruku vam je potrebno 20 sekundi, a momentalno ćete se osetiti lepše. Time štitite svoje zdravlje od raznih virusa, dijareje, prehlada i respiratornih bolesti.

 

7. Dodajte cimet u svoj doručak
Umesto šećera i soli, stavite malo cimeta u svoj obrok. Cimet je jako zdrav začin, posebno je dobar za osobe koje boluju od dijabetesa jer smanjuje nivo šećera u krvi. Takođe, smanjuje i nivo holesterola.

 

8. Zauzmite dečju joga pozu
Laka je, efektna i rasteže prave mišiće. Počnite sedeći na kolenima i lagano se nagnite napred, sve dok vam glava ne dodirne pod, a ruke se ne opuste. Držite ruke pored tela. Ostanite u tom položaju ceo minut.

 

Čudesan napitak travara iz Kine: Pije se tri meseca, a zdravlje se momentalno popravlja!

 

9. Pomislite na nešto lepo
Malo optimizma nikad nije naodmet. Gledanje na stvari sa pozitivnije strane povoljno utiče na srce i jača imuni sistem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...