Priča koja inspiriše

Sve je počelo prošlog Božića: Majka i ćerka za 100 dana promenile život iz korena! (FOTO)

To jutro mi je ćerka ušla u sobu sa poklonom. Kao i obično, ja sam ležala u krevetu kada mi je ona pružila ogrlicu kao simbol novog početka. Tada sam je pogledala i počela da plačem, objašnjava mama Šeril (50)
Lepi & Zdravi
13:56h Autor:
Sve je počelo prošlog Božića: Majka i ćerka za 100 dana promenile život iz korena! (FOTO)
Foto: You Tube / Printscreen

Kako izgleda kada majka i ćerka zacrtaju zajednički cilj i vredno rade na ispunjenju istog, pravi su primer Šeril Šou (50) i Tesa (17).

Podstaknute željom da smršaju i svoju liniju dovedu u red, Šeril i Tesa su napravile vremenski plan od 100 dana da dođu do cilja.

Sve je počelo na Božić prošle godine.

OVDE saznajte sve o Hrono dijeti - kombinacije hrane, vreme obroka, osnovna pravila.

"Trenutak kada sam shvatila da je krajnje vreme za promene dogodio se na Božić. To jutro mi je ćerka ušla u sobu sa poklonom. Kao i obično, ja sam ležala u krevetu kada mi je ona pružila ogrlicu kao simbol novog početka. Tada sam je pogledala i počela da plačem. Zapravo sam u njenim očima videla brigu, jer sam se u proteklih godinu i po dana ugojila čak 45 kilograma", objašnjava mama Šeril u razgovoru za Woman's Health i ističe da se plašila da ista sudbina ne zadesi i njenu čerku, a gledajući je, shvatila je da je već na pola puta.

Izbegnite preranu smrt - OVDE saznajte koja 4 faktora određuju vaš životni vek.

"Bilo mi je jasno da podhitno obe moramo da se posvetimo zdravijem načinu života i da ga se čvrsto pridržavamo, ne samo zbog sebe, već jedna zbog druge".

http://www.youtube.com/watch?v=-by7uB9uhxU
od tog jutra

Smršala neverovatnih 125 kilograma, a mislila da će umreti pre četrdesete! OVDE saznajte kako!

Kako su se navikle na promene?

"To je bio naš najveći izazov za svih ovih 100 dana, jer je zapravo glavni krivac bila loša ishrana. Svaki dan smo jele brzu hranu. Najpre smo iz jelovnika izbacile šećer i počele da pijemo više vode. Krenule smo i sa pripremom naše zdravije verzije "brze hrane". Sada jela pripremamo na vreme i u napred - obično skuvam veću količinu pilećeg belog mesa i povrća, naročito graška.

Ujutro pripremimo i doručak i večeru, i ponesemo sa sobom", objašnjava Šeril. "Tako se trudimo da nikad ne jedemo negde van i na brzinu, jer u suštini nikad ne znaš šta si uneo u organizam. Kad spremiš hranu kod kuće, tačno znaš sve sastojke".

Osim promene načina ishrane, majka i ćerka su morale da se naviknu i na činjenicu da moraju više da se kreću. Kako je Šeril objasnila za Woman's Health, ona je bila u stanju da po ceo dan leži i gleda televiziju, nije imala nikakvu naviku da se bavi bilo kakvom fizičkom aktivnošću.

OVDE saznajte sve o UN dijeti - skinite kilograme i promenite metabolizam!

"Tesa i ja smo počele da eksperimentišemo - išle smo gore-dole uz stepenice, šetale, čistile sneg ispred kuće, sređivale kuću. Radile smo sve kako bismo bile što aktivnije, i to barem četiri puta nedeljno. Treninge smo često menjale, gledajući razne video snimke sa vežbama, povremeno smo išle i na kikboks. Tako smo ispunile prvih zacrtanih 100 dana, a u svakodnevnu rutinu ubacile smo šetnju i trčanje", objašnjava 50-godišnja majka.

Koji im je bio najteži deo ovog 100-dnevnog plana?

"Nisam uživala u treninzima, ali smo se trudile da iz dana u dan menjamo načine vežbanja, kako bi nam bilo interesantnije. Svaki dan smo probale nešto novo, ne bi li nam to održalo pažnju. Shvatila sam da ukoliko ne volite to što radite, teško ćete sebe na to naterati", objašnjava majka za Woman's Health.

Smršala 45 kilograma, pa je napustili prijatelji: Mislila sam da će im biti drago!

Savet svima koji žele da smršaju od mame Šeril (50) i ćerke Tesi (17):

"Morate da pronađete aktivnost koja će vam odgovarati i da ne posustajete. Uz to, važna je i podrška koju ćete zasigurno imati od svojih najbližih. Podrška je bila od ključnog značaja za Tesu i mene tokom ove naše nimalo lake borbe sa kilogramima. Najpre zacrtajte plan. Ako ne uspete da isplanirate, onda planirate neuspeh", zaključuje Šeril.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs