Životna priča

Primenjivala sam razne dijete, a rezultata nije bilo: Kako je Dolores skinula 77 kilograma!

Dolores Kurtis, 59-godišnja žena iz Valdorfa, nikada nije imala posebnu želju da vežba, a tanjir sa hranom uvek je ostavljala besprekorno čist. To je dovelo da 2004. godine njena kilaža dostigne neverovatnih 158 kilograma
Lepi & Zdravi
17:56h Autor:
Primenjivala sam razne dijete, a rezultata nije bilo: Kako je Dolores skinula 77 kilograma!
Foto: Twitter

Dolores Kurtis gubitkom kilograma nije samo dovela svoju liniju u red, već je u potpunosti promenila svoj život.

Ova 59-godišnja žena iz Valdorfa nikada nije imala posebnu želju da vežba, a tanjir sa hranom uvek je ostavljala besprekorno čist. To je dovelo da 2004. godine njena kilaža dostigne neverovatnih 158 kilograma, prenosi Woman's Health.

Probala je sve moguće dijete, ali je u roku od šest meseci do godinu dana, uspela da povrati svaki izgubljeni kilogram. Najviše što je u to vreme skinula bilo je 20 kilograma. Tako je u julu 2013. godine, sa usponima i padovima, njena vaga pokazivala 138 kilograma.

Bolje izgledam sada nego sa 30 godina! OVDE saznajte kako je Džen stesala liniju!

Dolores je zbog svog izgleda često izbegavala druženje sa prijateljima i porodicom. Na putovanju u Dalas, gde je bila prošlog leta sa svojim suprugom, većinu vremena provela je sedeći, jer je shvatila da nema puno snage za pešačenje, dok je njen muž istraživao krajeve.

"Propustila sam mnogo toga u životu. Želela sam sve da povratim. Želela sam da se osećam bolje na svim poljima", objašnjava ova 59-godišnja žena.

Po povratku kući sa letovanja, rezignirana Dolores rešila je da uvidi u čemu je grešila, zašto joj dijete nisu davale rezultate. Shvatila je da joj, zapravo, nijedan režim nije u potpunosti odgovarao.

OVDE saznajte kako da izračunate višak ili manjak telesne težine.

"Morala sam da uradim nešto što će promeniti moj život i čega ću se čvrsto pridržavati", rekla je Dolores.

Šta je najpre uradila?

Dolores nije u potpunosti izbacila jutarnju kafu koju je ispijala sa mužem, kao i poneki zalogaj slanine (bar dva puta mesečno). Spremala je piletinu, losos, jela povrće i najmanje litar vode pila je svaki dan. Trudila se da što više izbegava prerađenu hranu, iako joj to nije baš svaki put polazilo za rukom. Takođe, od velike pomoći bilo joj je to što je obavezno čitala sastav svakog proizvoda.

Nakon što je skinula 9 kilograma, krenula je u teretanu, prenosi Woman's Health.

"Jedva sam hodala na traci sa najmanjom brzinom i nagibom. Ali nisam odustajala, i svaki dan sam se vraćala. Tu bih provela sat vremena, napravila pauzu i ponovo", objašnjava uporna Dolores.

OVDE pročitajte iskrenu priču devojke kojoj je trebalo čak pet godina da smrša 18 kilograma! U čemu je grešila?

Prvih devet meseci koristila je pokretnu traku za trčanje, a potom je prešla i na druge sprave, gde je radila vežbe za snagu. Prvo je mogla da podigne samo 13 kilograma, a sad može 95.

Njen naporan trud se isplatio, te je Dolores sada zadovoljna žena sa 81 kilogramom!

Mleko utiče na obim struka, jogurt topi masti sa bokova! OVDE saznajte više o tome kako se hrane mršaviji ljudi!

Koji su njeni saveti?

1. Ne obraćajte pažnju na druge: "Svi misle da moraš da budeš u nekakvoj kondiciji da bi krenuo u teretanu. Ali, to nije istina. Nije me bilo briga ko me gleda, razmišljala sam samo o tome da se vratim u formu", objašnjava ona.

2. Saznajte više o hrani koju jedete: "Obratite pažnju na etikete, na sastav namirnica koje jedete i raspitajte se o njima", kaže Dolores kaja je informacije tražila na Guglu.

3. Ne posustajte: "Nikada ne odustajte. Ukoliko nešto želite, pronađite način da to i ostvarite", zaključuje ona.

OVDE pogledajte kojih 9 frizura će vas učiniti 10 kilograma mršavijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs