Inspirativna priča

Sa 115 kilograma na 73: Kako su dve bliznakinje stesale liniju! (FOTO)

Džen i Keli su 28-godišnje bliznakinje koje su uspele da smršaju po više od 40 kilograma, a sada sa zadovoljstvom šopinguju po radnjama, a omiljeni komad garderobe su im suknje i haljine koje ističu njihove vitke noge
Lepi & Zdravi
15:24h Autor:
Sa 115 kilograma na 73: Kako su dve bliznakinje stesale liniju! (FOTO)
Foto: Twitter / Jen & Kelly McCarthy

Džen i Keli Mekartni (28) su identične bliznakinje iz Bostona koje su rešile da preuzmu kontrolu nad svojim životom i učine ga znatno zdravijim, kvalitenijim i srećnijim.

Obe su imale problema sa kilažom, a kao mladim devojkama sa 115 kilograma nije im nimalo bilo prijatno. Hranile su se nezdravo, a omiljeno jelo im je bila piletina sa pomfritom, otkrile su sestre za magazin Woman's Health.

OVDE saznajte kako je Debra Mesing nenamerno skinula devet kilograma.

"Još kao deca, jele smo sve vreme", objašnjava Keli i dodaje da su takve navike zadržale i tokom studiranja, a po završetku studija obe su imale više od 115 kilograma.

Šta ih je navelo da promene način života?Kada je Džen videla svoju figuru na fotografiji koja je snimljena leta 2009. godine na kojoj je sa svojim vršnjacima, bila je besna na samu sebe što dozvoljava da tako mlada vodi tako nezdrav život. "Nekoliko dana kasnije čula sam na radiju reklamu za teretanu i pozvala Keli da krenemo zajedno da treniramo", rekla je Džen. Iako neodlučna, sestra joj se ipak pridružila.

OVDE pročitajte iskrenu priču žene kojoj je trebalo čak pet godina da smrša 18 kilograma.

Fitnes trener im je osmislio kardio trening, koji je uključivao trčanje i vožnju bicikla, kao i četiri puta nedeljno dizanje tegova. Kada je ishrana u pitanju, bliznakinje su našle način da kuvaju "lakšu" verziju omiljene hrane, meksičke piletine i pirinča. Užina su im bile banane i puter od kikirikija. Skinule su po 31 kilogram do januara 2013. godine, kada se Keli povredila na trčanju, pa su se preorjentisale na plivanje. Pojačale su i treninge snage, te su dodatno skinule još po 9 kilograma, prenosi Woman's Health.

Sada, Džen i Keli sa zadovoljstvom i osmehom na licu šopingu po radnjama, a omiljeni komad garderobe su im suknje i haljine koje ističu njihove vitke noge. "Znam da izgledam seksi", kaže Keli. "Da nisam stesala liniju, nikada se ne bih usudila da probam da upoznam nekoga preko interneta, kao što sam upoznala svog sadašnjeg dečka, sa kim sam već dve godine u vezi", nadovezuje se Džen.

Mleko utiče na obim struka, a jogurt topi masti sa bokova. OVDE pročitajte više o tome kako se hrane mršaviji ljudi.

Koji su njihovi saveti?

1. Budite na mreži: "Pratite na Tviteru brendove zdrave hrane, oni često imaju dobre ponude".

2. Krenite polako: "Ne morate da isprobate svaki trening odjednom. Počnite sa nekoliko časova fitnesa, idite postepeno".

3. Pojačajte ukus: "Bilje i začini su savršen način da hrani dodate ukus bez mnogo kalorija", kaže Džen.

4. Bodrite se: "Svakodnevno smo jedan drugoj pisale poruke, bodrile jedna drugu kako bismo ostale na pravom putu zdrave ishrane i vežbanja", zaključuju bliznakinje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs