Najlepša plavuša, koja se ne tušira po 7 dana, otkrila ključ mladolikog izgleda: Ima 49 godina, a ima lice kao devojka

Najlepša plavuša, Šarliz Teron koja se ne tušira po 7 dana, otkrila je ključ mladolikog izgleda.

Lepi & Zdravi
Najlepša plavuša, koja se ne tušira po 7 dana, otkrila ključ mladolikog izgleda: Ima 49 godina, a ima lice kao devojka
Foto: Profimedia

Jedna od najlepših žena na svetu, Šarliz Teron puni 49 godina, a izgleda daleko mlađe. Glumica je jednom prilikom, otkrila trik koji joj pomaže da njeno lice uvek izgleda lepo i blistavo.

"Što sam starija, nosim manje pudera i takođe manje matiram lice. Iako smo osjetljivi na izgled i sjaj kože, ne želimo da on bude preteran, činjenica je da je bolje da lice lagano blista, mislim da nam to laska kako starimo", zaključila je Šarliz.

Šarliz Teron
foto: Maria Laura Antonelli / Avalon / Profimedia

Zapravo, sve ovo što je ona rekla ima smisla. Matirana koža izgledaće suvlje, a ukoliko se radi o starijoj koži, mat puder će je učiniti još starijom.

Iako je matirano lice ponekad zahvalno, činjenica je da s godinama koži ipak bolje pristaje malo prirodnog sjaja. Naime, s godinama se koža isušuje te može djelovati sivkasto. Manje sjaja znači i smanjena proizvodnja sebuma, a to su idealni uslovii za pojavu bora.

1 / 7 Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lagana blistavost učiniće da koža izgleda mladoliko.

Povremeno preskače tuširanje

Iako ništa nije bolje od tuširanja nakon dugog dana, prečesto tuširanje zapravo može isušiti kožu, uzrokovati perutanje i učiniti da kosa izgleda masno. Glumica priznaje kako ne misli da je svakodnevno tuširanje potrebno i može proći nekoliko dana bez kupanja.

- Ja sam žilava devojka i mogu izdržati bez tuširanja nedelju dana, to mi je sasvim u redu - rekla je, a njena izjava mnoge je neprijatno iznenadila.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs