Bila popularna pevačica pa nestala na svom vrhuncu: Sad se bavi humanom profesijom i evo šta kaže za ovu goruću temu

Ksenija Mijatović kojom god profesijom da izabere da se bavi niže uspehe, nakon muzičke karijere izabrala je psihologiju, a sada se osvrnula na anksiozni poremećaj, evo šta ima da kaže na tu temu

Lepi & Zdravi
Bila popularna pevačica pa nestala na svom vrhuncu: Sad se bavi humanom profesijom i evo šta kaže za ovu goruću temu
Foto: Privatna Arhiva

Pevačica Ksenija Mijatović je krajem 90-tih i početkom 2000-tih bila jedna od najpopularnijih pop zvezda na ovim prostorima, a javnost je poznaje kao osobu koja je karijeru gradila bez skandala i tračeva. Povukla se u jeku popularnosti, nakon što je 2011. godine objavila album "Magija", što je sve šokiralo.

Naime Ksenija je u 38. godini odlučila da upiše studije psihologije.

Ksenija Mijatović
foto: PrintscreenJutjub/Tv Arhiva

- Kad sam izdala album, brzo sam shvatila da sve što radim nije dovoljno. Nakon toga sam odlučila da upišem fakultet. Više ne zavisim od muzike, neću da snimam komercijalnu muziku za široke narodne mase. Srbija je zemlja u kojoj prednjači narodna muzika, i to sad više nego ikad. U jednom momentu sam shvatila da, ako želim da uspem, moram da se namećem na milion drugih načina. Odlučila sam da ne želim više da pevam ovde, neću da radim nešto što nije moje opredeljenje i da prihvatam pravila igre koja mi se ne sviđaju. Kako su godine odmicale i kako sam sazrevala, sve manje sam bila spremna na kompromise kad je muzika u pitanju. Nije stvar da li želim ili ne da se bavim muzikom, van tokova sam glavne igre koja se zove šou-biznis - pričala je na svojevremeno za domaće medije.

Nedavno se pojavila u jednom podkastu, gde je govorila o anksioznosti, a mnogi je nisu prepoznali. Evo kako Ksenija sada izgleda i šta ima da kaže o ovoj "modernoj" bolesti.

Anskioznost je podmukla, ona se suptilno uvuče i dok vi mislite sve je u redu, ovo je samo stresan period, prođe neko vreme i akutna faza, a simptomi ostaju isti, nemate mira, san idalje nije najbolji iako je stresan period nestao. Stalno je prisutna frustracija, želja, htenje, i tada nastaje patologija kada više nismo u stanju da razumemo naša osećanja i da ih savladamo.

Ovo stanje nam remeti svakodnevni život i tada može doći do teže varijante anksioznog poremećaja, a to je panični poremećaj. Tada osoba više nema kontrolu nad simptomima i to jako loše utiče na kvalitet života i razvijaju se razne fobije.

Stil / republika.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs