Evo kako je Kolinda dovela liniju do savršenstva i smršala 30 kg: Jednu namirnicu nikad ne jede, a ima struk kao devojka

Kolinda Grabar Kitarović smršala je čak 30 kilograma na veoma jednostavan način.

Lepi & Zdravi
Evo kako je Kolinda dovela liniju do savršenstva i smršala 30 kg: Jednu namirnicu nikad ne jede, a ima struk kao devojka
Foto: Printscreen/Instagram

Bivša hrvatska predsednica, Kolinda Grabr Kitarović i dalje je u centru pažnje gde god da se pojavi. Ono što se može primetiti, jeste da je dovela liniju do savršenstva.

"Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram dodatnii šećer i kalorična pića. Dodatni šećer skroz sam izbacila iz ishrane, a redukujem so i skrob koliko mogu", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović za 24 sata hr.

Kolinda Grabar-Kitarović
foto: Printscreen/Instagram

Pričalo se da je biva predsednica išla na liposukciju, što ona nikada nije potvrdila. Naime, hiruršku intervenciju zamenila je nehirurškom dijetom, tj. liposukcijskom dijetom koja je u poslednje vreme veoma popularna. Zahvaljujući ovom planu ishrane Kolinda je smršala postepeno i zdravo i to preko 30 kilograma.

Kolinda Grabar-Kitarović
foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Osim što je šmršala, ova dijeta ju je i podmladila pa bivša hrvatska predsednica izgleda kao da joj je 30, a ne 56 godina.

Šta je liposukcijska dijeta?

To je dijeta koja podrazumeva smanjen unos ugljenih hidrata, a povećan unos proteina i masti.

Traje od 14 do 21 dan, pa se isto toliko dana pravi pauza. Za vreme koje držite dijetu ne jedu se slatkiši, a ni ugljeni hidrati, kao ni voće.

1 / 7 Foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Kolinda daje prednost mediteranskoj ishrani, bira jela koja je nekada pripremala njena baka. Na njenom jelovniku ima dosta primorskog povrća, boranije, graška, lisnatog povrća, bez skroba ili sa malo skroba, raznih salata, ribe, piletine, orašastih plodova, semenki, jogurta, kefira, palente. Crveno meso povremeno jese, poput odreska ili bolonjeza.

"Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado", poručila je za 24 saat hr. Hleb jede s vremena na vreme, a iako obožava picu, ni ovo jelo se ne nalazi često na njenom tanjiru.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs