Najlepša doktorka u Srbiji ima arapsku krv i flmsku priču, zavela čuvenog dasu: A otkriva najbolji savet protiv starenja

Neobična priča najlepše mlade doktorke u Srbiji arapskog porekla će vas oduševiti! Pravi je primer svim tinejdžerima!

Lepi & Zdravi
21:21h
Najlepša doktorka u Srbiji ima arapsku krv i flmsku priču, zavela čuvenog dasu: A otkriva najbolji savet protiv starenja
Foto: Printscreen Instagram - sana.alrawashdeh

Dr Sana Al Rawashdeh, prelepa mlada dama koja može da se pohvali diplomom Medicinskog fakulteta u Beogradu, ostavlja bez daha svojim stasom, a njen životni put je poput scenarija za film. Naime, u sebi ima i arpaske i srpske krvi, te je sa obe strane, čini se, pokupula samo najbolje. Veoma je zanima estetska medicina, dosta se usavršava u toj oblasti, a za sve dame ima vrlo bitan savet kada je reč o prvom korišćenju botoksa.

Kad je pravo vreme za botoks?

Dr Al Rawashdeh objašnjava da se botulinum toksin, odnosno botoks, primenjuje da umiri preteranu i nesvesnu mimiku i spreči nastanak bora ili izbriše već postojeće. Takođe, ističe da nema razloga za strah jer doktor svojim znanjem i pravilnom primenom kontroliše dozu i tačku mišića koji želi da umiri.

- Jako često pitanje je na mom Instagram profile je kada je pravo vreme da se krene sa botoksom. Odgovor se nalazi u vašem ogledalu, odnosni kada u fazi mirovanja na licu vidite bore na čelu, pravo je vreme da posetite vašeg doktora.

Kako botoks deluje?

- Sprečava kontrakciju mišića koji su odgovorni za nastanak bora. Prvi efekti su vidljivi 4 ili 6 dana nakon aplikovanja samog botoksa, a pun efekt se vidi nakon dve nedelje – kaže doktorka i upozorava da ovu proceduru može da radi samo sertifikovani lekar za to.

Ko je, zapravo, zanosna doktora Sana?

Mediji su o ovoj lepoj dami pisali još 2015. godine, i to zbog romanse sa tada mladim fudbalerom Filipom Jankovićem. Međutim, svoju ljubavnu vezu su čuvali od svetla reflektora, te se o njihovom odnosu malo zna, a na vezu su odvano stavili tačku.

Naime, Sana je rođena u Beogradu, osnovnu školu je završila u Jordanu, a potom je srednje i visoko obrazovanje nastavila u našoj prestonici.

- Otac mi je Jordanac, rođen je u glavnom gradu Ammanu, došao je u Srbiju da studira medicini. I ostao je u njoj kada se oženio mamom koja je Srpkinja. Dugo sam živela na relaciji Jordan – Beograd. Osnovnu školu sam tamo pohađala zbog posla svog oca, ali kada je došla srednja škola i fakultet, odlučila sam baš njegovim stopama da idem – možda su cipele bile njegove, ali koraci su bili samo moji. Tako sam se odlučila da upišem isti fakultet koji je on završio. Velika je privilegija učiti i biti kćerka nekog ko je sav svoj život posvetio medicini - otkrila je Sana jednom prilikom.

Odmalena je zbog oca zavolela medicinu i ta ljubav tokom godina nije jenjavala, naprotiv.

- Još od malih nogu, gledajući svog oca, koji je po zanimanju kardiovaskularni hirurg, znala sam da će medicina biti moje opredjeljenje. Otac je po mnogo čemu moj uzor, pa je tako bilo i u ovom slučaju. Kroz igru kao mala sam razvila ljubav prema ovom pozivu, a kasnije kroz srednju školu i praksu uvidela da je moje opredeljenje najbolja moguća odluka - smatra.

U slobodno vreme Sana voli da putuje sa prijateljima svuda po svetu, a osim toga trudi se da ima i redovnu fizičku aktivnost.

1 / 6 Foto: Printscreen Instagram / sana.alrawashdeh

- Trudim se da treniram, volim svoje slobodno vreme da upotpunim nekim putovanjem ili izlaskom na kafu i večere s prijateljima. Neretko odgledam neki dobar film ili odem u šoping koji obožavam.

Na Instagram-u je prati skoro 29 hiljada ljudi, a svojim objavama posebno motiviše mlade devojke. Ima istančan modni ukus, te izuzetno voli da pozira pred kamerom i uživa u manekenstvu, kojim se bavi iz hobija.

Sana ističe da u budućnosti želi da se još više usavršava i napreduje na svim poljima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs