SAMO PAR MESECI NAKON POROĐAJA, MUŽ MI JE REKAO DA MORAM DA ODEM NA BOTOKS: Nakon ovog HANA se odlučila na ŠOK potez

Moj muž me se stidi i želi da uradim botoks, a ja zbog njegovog zahteva želim da se razvedem.

Porodica
10:53h Autor:
SAMO PAR MESECI NAKON POROĐAJA, MUŽ MI JE REKAO DA MORAM DA ODEM NA BOTOKS: Nakon ovog HANA se odlučila na ŠOK potez
Foto: Shutterstock

Svako od nas ima pravo da izabere da li želi da prirodno stari ili da se podvrgne nekim estetskim korekcijama. Ipak, drugačije je kada se sami odličimo na takav korak korekcija botoksom, filerima ili operacijama, a drugačije je kada naša voljena osoba to zahteva od nas.

Ova ispovest govori o ženi koja smatra da joj je brak uništen jer suprug od nje zahteva da uradi botoks.

Hana kaže kako je njen brak od samog starta bio srećan i harmoničan. Uprkos razlici u godinama nikada joj nije smetala činjenica što njen suprug izgleda nešto mlađe od nje. Njoj je 39 godina a njemu 30 i ističe da se pre ovoga uvek osećala srećno i ispunjeno u braku. Nije zaboravljao ni jedan bitan datum, kupovao joj je skupe poklone i zajedno su prošli kroz mnoge teške situacije. Pored njega se osećala zaštićeno i voljeno.

Par, Brak, Žena, Supruga, Ljubav, Zagrljaj
foto: Shutterstock

Dugo nije mogla da ostane trudna i ako su godinama radili na tome i konačno je to uspela u 38. godini. Rodila je predivnu devojčicu Lindu i na početku je sve bilo fantastično i idilično kada je odjednom njen suprug počeo veoma čudno da se ponaša.

Ističe da je nakon rođenja njihove ćerkice muš počeo da pokazuje veoma čudno ponašanje: „Nakon što se Linda rodila, svo moje vreme je postalo njeno. Sa njom sam provodila čitave dane, obraćajući pažnju na njene potrebe i razvoj, igrajući se i šetajući sa njom, čitajući, pevajući za nju i šta sve ne. Naravno, nisam imala dovoljno vremena za sebe, ali mislim da je to ono što sve mame doživljavaju, posebno tokom prve godine nakon rođenja bebe. Čak mi se dopao i moj izgled posle bebe, misleći da su moje crte lica i telo postali još ženstveniji.”

Hana nastavlja: „Pustila sam da mi kosa raste i mislila sam da čak izgledam i mlađe sa njom, ali moj muž je izgleda imao drugačije mišljenje. Primetila sam da je izbegavao da me grli ili ljubi, i stalno mi je sugerisao da treba da odem kod frizera i ošišam se. Jednom mi je dao karticu sa kontaktima kozmetologa, rekavši da bih možda želela da zakažem neki tretman i da će on pričuvati Lindu dok to obavim.“

Razvod, Brak, Veza
foto: Shutterstock

Dodaje da je njen muž oduvek bio zaljubljen u nju njen izgled i da joj nikad ranije nije predlagao nikakve promene. Međutim, stvari su otišle baš daleko kada joj je jednog dana rekao da treba da razgovaraju. Rekao je kako su joj se nakon porođaja pojavile nove bore i da je počela da izgleda starije. Dodao je da bi prilikom smejanja njene mimičke bore postale još vidljivije a onda joj je predložio da ode na tretman botoksa čije bi troškove on snosio.

Hana kaže kako joj se u tom trenutku ceo svet srušio i da nije mogla da se pomiri sa mišlju kako više nije privlačna svom suprugu. Odbila je njegov predlog da prođe kroz bilo kakve kozmetičke zahvate i procedure.

Već nakon tog razgovora počela je da se oseća neprivlačno, a tek zbog naizgled bezazlenog predloga za botoks počela je da se oseća ružno. „Pre samo nekoliko meseci bila sam zaljubljena u nove crte lica i tela koje sam dobila nakon što sam postala majka. Ali sada, kad prilazim ogledalu, plače mi se. Odjednom sam počela da primećujem sav višak kilograma koji sam dobila tokom trudnoće. I mogu da kažem koliko tačno bora imam na licu jer ih sada bukvalno pregledam. Razmišljam o razvodu od svog muža jer je on bio osoba koja je potpuno uništila moje samopouzdanje i sada sam slomljena."

Način na koji je suprug servirao Hani ovaj predlog, rekavši joj da ne može da podnese da je vidi kako se smeje zbog bora, samo je dodao negativan ton celoj priči. Ali, s druge strane, ovo je možda bio pokušaj da Hana ponovo oseti život, jer je postala previše posvećena svom majčinstvu i zaboravila na sebe.

Odlazak kod frizera, kupovina nove odeće ili nove šminke može da je razveseli i doprinese samopouzdanju i bez botoksa. A onda, razgovor sa njenim mužem i izražavanje svih njenih osećanja može biti ključ njihovog međusobnog razumevanja i srećne porodice.

(Stil/ brightside.me)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs