SLOBODU MIĆALOVIĆ RASKRINKAO PLASTIČNI HIRURG: Hvali se prirodnim izgledom, on otkrio sve intervencija, OVO redovno radi

Sloboda Mićalović i danas sluča savet glumačke legende Milene Dravić koja je sve očaravala lepotom.

Lepi & Zdravi
11:47h Autor:
SLOBODU MIĆALOVIĆ RASKRINKAO PLASTIČNI HIRURG: Hvali se prirodnim izgledom, on otkrio sve intervencija, OVO redovno radi
Sloboda Mićalović, Foto: Printscreen Instagram / sloboda_micalovic_boba

Glumica Sloboda Mićalović je sinonim za prirodnu lepotu na našoj javnoj sceni. Već godinama gradi imidž otmene i odmerene dame, te skandali nisu njena sfera interesovanja i vešto ih izbegava. Mnoge žene se pitaju u čemu je njena tajna sjajnog izgleda u četrdesetim godinama, ističe da je ključ samo u jednoj stvari - adekvatna i redovna nega.

Iako je zagovornica prirodnog izgleda, ne protivi se estetskim korekcijama, ali samo ukoliko su one umerene i urađene sa ukusom.

- Nemam ništa protiv tretmana, bilo da je mezoterapija, PRP ili nešto drugo, ali koža treba da se maže, hrani, da joj se posveti pažnja. Imala sam sreću da mi je filmska šminkerka Cana, koja, nažalost, više nije među živima, još dok sam radila svoj prvi film Zonu Zamfirovu rekla: 'Nemoj da ti je palo na pamet da sada, sa dvadeset godina, ne počneš da se neguješ'. Milena Dravić mi je isto to poručila.

Sloboda Mićalović
foto: ATA Images

Sloboda, koja je poznata po tome da se vrlo malo šminka, kako ističe, nema nameru da operiše grudi. Međutim, u domaćim medijima se piše da nije odolela botoksu po na navodima jedne klinike, te da je neprimetno osvežila i usne hijaluronom, ali glumica te navode nikada nije potvrdila. Štaviše, jednom prilikom je obajsnila zašto ne razmišlja o toj vrsti intervencija.

- Često mi kažu „bilo bi dobro da ga staviš, samo malo“, ali u nekim scenama moram da se naljutim. (smeh) Ne mogu se ljutiti sa licem koje nema mimiku. Ja stvarno volim da imam bore. Kad smo već pomenuli Moniku, bilo mi je fascinantno što sam videla da one na njenom licu zaista postoje. Frustrira me što „moramo da budemo mlade, lepe, zategnute“. Ne, ne moramo. Moj karakter se menja, život me je promenio i nabolje i na lošije, neke stvari su se desile, pa su ostavile tragove - iskrena je.

Naime, pavi je primer kako se uz odgovarajuće tretmane može pordužiti mladalački izgled, a nikako menjati lični opis. Postala je samo još lepša, privlačnija, i što je najbitnije - zadovoljnija!

Glavna misao u glavni dama, posebno mladih devojaka, kako odluče da rade neku plastičnu operaciju ili korekciju jeste - umerenost. Cilj je da se poboljša izgled, ali na neprimetan način, a svako prenaglašavanje će vam samo umanjiti lepotu i ženstvenost.

Sloboda Mićalović
foto: ATA Images

Osim toga, Sloboda nikada nije otišla sa šminkom u krevet i redovno koristi preparate za negu lica i tela. Takođe, trudi da obogati svoj um i telo redovnim treninzima koji joj pomažu i da izbaci suvišan stres iz njenog organizma.

- Koliko god da sam umorna ili koliko god da se kasno vratim s posla, nikada ne preskačem čišćenje lica. Moje lice je moj alat, za mene nije samo važno da privatno izgledam negovano, što inače volim, već mi je to potrebno i zbog posla... Uvek sa sobom nosim mali kofer sa kozmetikom koji je ponekada teži od onog sa garderobom. Jer nega lica se vidi i za 20 i 30 godina. Ne ide mi u prilog da se cementiram jakom šminkom. Mislim da žena mora da odvoji vreme za sebe, jer je to ulaganje i u posao. Treninzi, čitanje, gledanje filmova, zubar... Sve to dođe na red, pa i lepota lica.

1 / 10 Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Dobar san i hidriranje organizma su jedan od ključnoh faktora sa mladolik izgled i toga se glumica pridržava.

- Kada snimam, ustajem u šest, sedam sati, a kada nema snimanja odspavam i do osam, devet sati. Uglavnom se zdravo hranim i pijem velike količine vode, a volim i čajeve -zaključila je Sloboda.

I Monika Beluči se divila njenoj lepoti.

- Kada smo radili film Na Mlečnom putu, imala sam isti tretman kao Monika Beluči. Nisu dozvolili da se osetim manje vrednom što nemam svetsku slavu kakva je njena. Kad smo se našle na snimanju, zamolila sam je da otvori njen veliki kofer, da vidim čega sve od šminke i preparata tu ima. Ona nekoliko puta dnevno skine šminku, stavi masku, uradi blagu masažu, pa onda sledi novo šminkanje. Bez obzira na to kakvu genetiku imate, bez nege je nerealno očekivati dobar izgled. Nikada nisam zaspala sa šminkom i nikada me nije mrzelo da uradim svaki korak mog beauty rituala, a nije ih malo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs