Odgovorite na ovih 7 jednostavnih pitanja i Sigmund Frojd će vam dati dijagnozu: Test koji otkriva kakva ste ličnost

Uradite test i osećaćete se kao da ste izašli iz ordinacije Sigmunda Frojda, znaćete kako da se rešite potencijalnih blokada i nesigurnosti u životu

Lepi & Zdravi
Odgovorite na ovih 7 jednostavnih pitanja i Sigmund Frojd će vam dati dijagnozu: Test koji otkriva kakva ste ličnost
Foto: Profimedia

Prema analizama i određenim tumačenjima Sigmunda Frojda, sastavljen je kratak i zabavan test koji može otkriti nešto novo o vama. Naravno, na temelju ovog testa ne može se postaviti nikakva stručna ili precizna dijagnoza, ali možete saznati šta vas blokira, šta trebate promeniti i preobraziti na sebi za sretniji i bolji život.

Ispunite test tako što ćete iskreno odgovoriti na sledeća pitanja:

Kako se budite ujutru?

1. Nakon nekoliko alarma. 2. Uvek se budim sama. 3. Vrlo često isključim sve alarme i vratim se u krevet. 4. Odmah kada zazvoni alarm. 5. Budem neraspoložena.

Jutro, Sat, Buđenje, Budilnik
foto: Thinkstock

Šef je kritikovao vaš rad. Kakva je vaša reakcija?

1. Plakaću u WC-u. 2. Zalagat ću se za svoja prava. 3. Ćutaću i pokušati analizirati gde sam pogrešio. 4. Odmah ću se početi svađati. 5. Nazvaću svog muža i zajedno ćemo smisliti način da mu se osvetim.

Nalazite se u ordinaciji psihologa. O čemu pričate?

1. O mojoj nesanici i hroničnom umoru. 2. Ni o čemu. Čekam da mi pomogne otvoriti se. 3. Ne znam ni odakle da počnem! 4. O načinu na koji mogu raditi na svojim reakcijama. 5. Izduvnim ventilima koje mogu praktikovati u svakodnevici.

Kako izgleda vaš nalog na društvenim mrežama?

1. Hrpa fotografija svakodnevnog života. 2. Moje fotografije u posebnim okolnostima. 3. Nisam na društvenim mrežama. Više volim živu komunikaciju.. 4. Češće komentarišem tuđe objave nego što objavljujem svoje. 5. Citati i poruke.

Šta mislite o ljudima u javnom prevozu tokom špica?

1. Paničim u gomili. 2. Ne podnosim biti u gužvi! 3. Svi ljudi su isti. 4. Pažljivo gledam, posebno one lepe. 5. Kada bi mi barem neko mogao dati svoje mesto.

Saobraćaj, Gužva, Automobili
foto: Shutterstock

Kako zamišljate idealnu porodicu?

1. Pristajem na sve, samo da se što pre zaljubim i udam. 2. Još ne vidim dostojne kandidate, a dobro mi je kad sam sama. 3. Moj muž bi se trebao brinuti o meni, kupovati mi poklone i maziti me. 4. Porodica je odgovornost i naporan rad. 5. Ne bih odbila dobrog partnera.

Kakvo je bilo vaše detinjstvo?

1. Uvek sam se trudila biti bolja sa svima. 2. Imam dobru porodicu, a uvek sam bila miljenica svih. 3. Potpuna roditeljska kontrola. 4. Sećam se svađa s prijateljicama, ali i profesorima. 5. Bila sam buntovnica. Čak sam i bežala od kuće.

REŠENJA:

Ako imate najviše odgovora pod 1 - Vaš rezultat: Nervoza

Doživljavate teskobu, impulsivni ste i zaboravni. Često ste uznemireni i osećate stalni umor. Teško se budite ujutro, a neretko želite ostati u krevetu i odmoriti se celi dan. Ponekad radite upravo to - treba vam odmor. Karakteristične za vas su nagle promene raspoloženja, a razdoblja lošeg raspoloženja kao da zamenjuju razdoblja neviđene energije i lakoće.

Ako imate najviše odgovora pod 2 - Vaš rezultat: Egoizam

Vaš ego je pojačan, a sebe vidite kao osobu oko koje se vrti ceo svet. Zapravo, svesni ste svojih vrlina, ali ponekad zanemarujete mane koje su upravo vaša najveća nesigurnost. Pokušajte više raditi na sebi, svojim željama, sposobnostima i fokusirajte se na poslove koji vas zanimaju. Na taj način možete učiniti nešto veliko, a to će vas ohrabriti.

lenjost
foto: Shutterstock

Ako imate najviše odgovora ispod 3 - Vaš rezultat: Pasivnost

Po pravilu ste optimistični i ne primećujete poteškoće. Od drugih očekujete majčinsku brigu i nežnost, verujući da će oni rešiti vaše probleme, a kada je stvarnost u suprotnosti s očekivanjima, često se izgubite. Stalo vam je do mišljenja drugih, lakoverni ste i lako podležete uticaju bliskih ljudi.

Ako imate najviše odgovora ispod 4 - Vaš rezultat: Impulsivnost

Karakteriše vas ljubav prema debati, sarkazam i ciničan odnos prema svemu oko vas. Svađu možete pokrenuti radi same svađe i prilike da pokažete vlastitu nadmoć. U životu ste više pesimista. Često zaboravljate da vaše nekontrolisane reči i postupci mogu povrediti druge ljude. Pokušajte pronaći unutrašnji mir, to će učiniti da zračite dobrom energijom.

Ako imate najviše odgovora ispod 5 - Vaš rezultat: Agresivnost

Volite rasprave, sarkazam i ciničan odnos prema svemu oko sebe. Možete započeti svađu jednostavno kako biste pokazali svoju nadmoć, a u životu ste više pesimista. Vaš najveći problem je što ponekad niste ni svesni da borba ne vodi do konačnog cilja - ključ je u dijalogu. Morate više raditi na odabiru resursa i uspostavljanju bolje komunikacije s drugim ljudima.

Stil / Sensa.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs