ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI

Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

Lepi & Zdravi
ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Foto: Shutterstock

Kačamak je jedno od najpoznatijih starinskih jela, koje se se sprema očas posla. Osim toga što je jednostavan za pripremu, veoma je zdrav i bez glutena je. Deluje stimulativno na varanje i na creva, pa se preporučuje i za dijete.

U količini od 125 grama sadrži 80 kalorija, 17 grama složenih ugljenih hidrata i samo 1 gram masti.

Izuzetno je zdrav i poželjan u svakodnevnom jelovniku. Kada niste na dijeti, obavezno je spremite za doručak ili večeru, a možete i kao prilog uz meso i povrće.

Kukuruzno brašno, Palenta, Kačamak
foto: Shutterstock

Kukuruz je zaslužan za sve dobrobiti ovog ukusnog jela. Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetu. To je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom energijom.

Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe, može se pohvaliti s velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, kačamak ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.

Kačamak
foto: Profimedia

Dijeta sa palentom po danima - jelovnik:

1. dan

400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode.

2. dan

Duplirajte meni iz prvog dana.

3. dan

400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.

4. dan

Duplirajte meni iz trećeg dana.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs