SVAKO JUTRO SAM PILA KEFIR, TAČNO 30 DANA, EVO ŠTA MI SE DESILO: Beograđanka nakon prve nedelje uočila veliku promenu

Beograđanka koja je pila kefir svako jutro, 30 dana, otkrila je kakve promene je uočila.

Lepi & Zdravi
SVAKO JUTRO SAM PILA KEFIR, TAČNO 30 DANA, EVO ŠTA MI SE DESILO: Beograđanka nakon prve nedelje uočila veliku promenu
Foto: Shutterstock

Zahvaljujući nutritivnim vrednostima koje sadrži, kao što su proteini, vitamini B, kalijum i kalcijum, kefir je jedna od omiljenih namirnica mnogih ljudi upravo zbog svojih zdravstvenih prednosti.

Ono čime je kefir posebno bogat su probiotici koji mogu da pomognu u poboljšanju odnosa zdravih bakterija u gastrointestinalnom traktu i lečenju probavnih tegoba i vaginalnih infekcija, kao i sprečavanju mogućih infekcija urinarnog trakta.

Domaći kefir je neuporedivo bolji od kupovnog, a jedna Beograđanka otkrila je način na koji ga ona sprema kao i rezultate koji su nastali kao posledica svakodnenog ispijanja kefira.

Kefir
foto: Shutterstock

Način na koji ga je pravila:

Svako veče sam cedila kefir kroz plastičnu cediljku u kojoj su ostajala kefirna zrnca.

Kefir
foto: Stil

Zatim sam ta zrnca ispirala ispod mlaza hladne tekuće vode dok ih dobro nisam oprala od mleka i naslaga usirenog mleka.

Kefir
foto: Stil

Kada se kefirna zrnca dobro isperu, stavljaju se u staklenu teglu, pa se potom prelivaju slatkim kravljim ili mlekom od koze koje je predhodno ugrejano na sobnoj temperaturi.

Kefir
foto: Stil

Tako potopljena zrnca se pokriju pamučnom krpom i ostave na neko tamno mesto u kući naredna 24 sata. Nakon 24 sata, kefir se procedi i popije.

Kefir
foto: Stil

Veoma je važno da se kefir ne stavlja na sunce i u frižider, te da ne dolazi u dodir sa metalom. Mešajte ga plastičnom, drvenom ili keramičkom kašičicom.

Mesec dana je trajala moja kura ispijanja kefirira svakodnevno. Doručak i ručak su mi bili uobičajni, dok sam za večeru pila jednu šolju od 250 ml sveže ceđenog kefira. Nakon nedelju dana sam osetila poboljšanje, tj. ubrzanje metabolizma, dodatnu energiju i neku vrstu svežine nakon svakog gutljaja ovog napitka.

Višak kilograma je nestao

Druge nedelje sam primetila da su mi pantalone nešto malo "komotnije" u struku, a treće nedelje sam uvidela da mi je stomak znatno tanji. Vaga je pokazala 3 kilograma manje!

S obzirom na to da ništa nisam menjala u ishrani, sem dodatka kefira, ove "dobrobiti" sam pripisala isključivo njemu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs