KOJA JE TAJNA DUGOVEČNOSTI LEPE LUKIĆ ? Kraljica narodne muzike čiji glas osvaja publiku i ako je ušla u devetu deceniju

Poznata po vedrom duhu i humoru Lepa stari dostojanstveno a otkriva i kako to postiže.

Lepi & Zdravi
Autor:
KOJA JE TAJNA DUGOVEČNOSTI LEPE LUKIĆ ? Kraljica narodne muzike čiji glas osvaja publiku i ako je ušla u devetu deceniju
Tajna dugovečnosti kraljice narodne muzike, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Lepu Lukić mnogi smatraju kraljicom narodne muzike naših prostora. Lepava Mušović je rođena 16. januara 1940. godine u selu Miločaj blizu Kraljeva.

Sa svoje 83 godine Lepa izgleda odlično a mnogi su se pitali koja je tajna njene dugovečnosti ali i energije. Pevačica je danas trebalo da održi koncert koji je odložen zbog dana žalosti.

Lepa Lukić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na temu dugovečnosti za portal Eklinika izjavila je da tajna leži u njenoj očigledno dobroj genetici. Istakla je da je njena majka Milosija živela 94. godine potpuno zdrava i da je povukla na nju. Može bez problema da peva i po dva sata bez prestanka. Zbog toga peva samo na velikim koncertima jer treba dosta energije za njih. Nedavno je u Nišu imala i goste na koncertu koji su pevali po tri pesme a ona je pevala duže od svih njih bez problema. Voli to što radi jer to je ona i zaključuje : " Zato i ne može da bude drugačije i tako će biti dok sam živa."

Mnoge je zanimalo da li pored genetike Lepa vodi računa o svojoj ishrani. Međutim, ona kaže da obzirom na prirodu njenog posla i da želi ne može da vodi računa o tome šta jede: "Kako da pazim šta jedem na tim putovanjima, turnejama? Dođeš, sedneš posle koncerta, iznesu ti svakakve đakonije koje nisu zdrave, ali kad duša hoće možda baš to da pojede… I šta ću", iskrena je bila Lepa za ovaj portal. Dodaje da ipak najviše voli jela na kašiku a da mesne prerađevine i generalno obrađenu hranu i ne drži u kući. Najčešće jede kuvano osim kada joj uslovi ti ne dozvoljavaju, prenosi Eklinika.rs

Lepa Lukić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

U detinjstvu su bili veoma siromašni pa se često dešavalo da nemaju šta da jedu zbog toga ceni sve ovo što je danas stekla svojim trudom i radom. Oduvek je bila takva, sa deset godina je znala da radi sve kućne poslove kako bi pomogla majci koja je odlazila u nadnicu.

U Beograd je, kako kaže, došla gola i bosa sa ogromnom ambicijom da uspe u životu i tada počinje njena bogata umetnička karijera. Na području bivše Jugoslavije, ne postoji osoba koja nije čula za Lepu Lukić. Iako su joj nudili lagodan život koji bi retko ko odbio, nije tražila moćnog muškarca, niti je pristajala da se odrekne muzike. Ostala je dosledna sebi i svojim načelima a to ju je odvelo do samog vrha.

Majku je smatrala svojom najvećom podrškom i anđelom čuvarom kome se odužila tako što joj je pružila lepu starost. Kada je zaradila prvi honorar, kupila joj je suknju i kostim. Njena smrt ju je jako pogodila pa je priznala i da je jedno vreme posećivala psihijatra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs