U ŠESTOJ DECENIJI IZGLEDA DUPLO MLAĐE: Nikad nije koristila botoks, oslonila se na napitak koji je svima dostupan

Za mladolik izgled Salme Hajak zadužene su tri stvari: pravilna nega, dobra genetika i napitak koji pije svakog jutra

Lepi & Zdravi
12:05h Autor:
U ŠESTOJ DECENIJI IZGLEDA DUPLO MLAĐE: Nikad nije koristila botoks, oslonila se na napitak koji je svima dostupan
Salma Hajek, Foto: Profimedia, Valery HACHE / AFP / Profimedia

Salma Hajek, proslavljena holivudska glumica, nedavno je snimljena na ulicama Londona bez trunke šminke na licu, što je izazvalo mnogo komentara o njenom izuzetno mladolikom licu, koje se smatra rezultatom posebne nege.

Ova izuzetna umetnica već 35 godina igra na svetskoj sceni, ali i dalje privlači pažnju medija i publike svojom harizmom i talentom. Sa svojih 55 godina, Salma Hajek poseduje neverovatnu lepotu koja se čini da samo napreduje sa godinama.

Salma Hajek
foto: Profimedia

Njen recept za domaći sok ne samo da doprinosi blistavoj koži, već ima i niz pozitivnih zdravstvenih efekata na telo i organizam. Dodatno, deo njenog jutarnjeg rituala je da lice i vrat isprska hladnom vodom, što doživljava kao eliksir mladosti i lepote.

Recept za Salmin sok:

Vitamin C - Osnova njenog soka su sveže pomorandže, koje su bogate vitaminom C. Ovaj vitamin jača imunitet i povoljno utiče na varenje.

Kurkuma - U sok od pomorandže dodaje svežu kurkumu, začin koji pozitivno deluje na organizam, ali takođe ima i lekovite efekte na lepotu.

Crni biber - Salma dodaje malo crnog bibera u sok, što pomaže organizmu da bolje apsorbuje kurkumu. Takođe, ovaj začin ubrzava metabolizam.

Pasji trn - Ova biljka je bogata vitaminom C i vitaminom B12. Pored toga, sadrži obilje kolagena i podstiče telo da ga proizvodi, objašnjavajući zašto ima regenerativni efekat na kožu, kosu i nokte.

Kurkuma, Napitak od kurkume
foto: Shutterstock

Na svom Instagram profilu, gde je prati preko 20 miliona ljudi, često deli fotografije koje izazivaju komentare divljenja zbog njenog mladolikog izgleda, često je upoređujući sa izgledom koji bi se očekivao kod nekoga ko je bar 20 godina mlađi.

U nekoliko prilika, uhvaćena je u opuštenim izdanjima na ulicama, gde je privukla simpatije prolaznika. Kroz mnoge takve trenutke, Salma je bezbroj puta dokazala da njena lepota ne zavisi od šminke, već je prirodna i atraktivna.

Ono što dodatno izdvaja Salmu Hajek je njena opredeljenost da ostane svoja i da ne menja svoj prirodan izgled, uprkos činjenici da mnoge kolege iz Holivuda podležu promenama izgleda. Čak i ako je prošla kroz određene kozmetičke procedure, tragovi tih intervencija su suptilno prikriveni, a ona je jednom prilikom istakla da nije pristupila procedurama kao što je botoks ili drugim metodama podmlađivanja.

Tajna njenog besprekornog izgleda leži u kombinaciji genetike, pažljivo razvijene rutine nege, i zdrave svakodnevne navike. Svako jutro, Salma pije svoj domaći sok koji se sastoji od četiri jednostavna sastojka, uverena da joj pomaže da očuva mladalački izgled.

Salma Hajek
foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Salmin holistički pristup očuvanju prirodne lepote predstavlja inspiraciju. Njena kombinacija zdravih navika, pažljive nege kože i ishrane, kao i korisnog jutarnjeg rituala, ističe važnost pravilne nege i brige o sebi kao ključeve za očuvanje izuzetne lepote tokom vremena. Dok mnogi u industriji koriste veštačke metode, Salma Hajek se ističe kao uzor autentičnosti i samopomoći, dokazavši da prirodna lepota i iskrenost prema sebi čine osnovu za večnu privlačnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs