kako vam se dopada?

ZA SVET ONE SU ŽENE U GODINAMA: Ali ove glumice to NIKAD NEĆE PRIZNATI, jer u njihovoj glavi one imaju 20 godina

Mnogi od nas provode svoje živote u puštanju kose, da bi je na kraju ošišali kada uđemo u „određeno doba“.

Nega
Autor:
ZA SVET ONE SU ŽENE U GODINAMA: Ali ove glumice to NIKAD NEĆE PRIZNATI, jer u njihovoj glavi one imaju 20 godina
Foto: Profimedia

U prošlosti, žene su se možda osećale obaveznim da ograniče dužinu svoje kose u srednjim godinama kako se ipak vreme menja i oslobađa žene još više, došlo je i do prihvatanju našeg "pravog ja", izbegavajući društvena očekivanja o tome kako „trebamo“ da izgledamo u korist onoga što čini da se osećamo dobro.

Opcija da imamo kosu do struka i sa 70 godina je u velikoj meri deo toga.

„Udaljavamo se od ideologije da žene određene dobi moraju da se ošišaju“, slaže se Dom Sili, međunarodni kreativni direktor Color Wow-a. „Sve ide ka tome da rsdimo da se osećamo samouvereno, što na kraju definiše vaš stil i ličnost. Nema ničeg lošeg u tome da budete kratko ošišani kada ostarite, ali nemojte se pridržavati uverenja društva o tome kako treba da se osećate ili izgledate.”

Keri Bredšo, Sara Džesika Parker
foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako starimo, veća je verovatnoća da će kosa biti suva i/ili gruba zbog teksture sede kose, kao i gubitka esencijalnih lipida i vlage, što može dovesti do lomljenja i nedostatka sjaja. Stručnjaci predlažu režim nege kose koji nastoji da duboko nahrani i zagladi svaki pramen - razmislite o uključivanju češćeg korišćenja maski za kosu u svoju dnevnu rutinu. „Ako se držite odličnog režima nege sa zaštitom toplote u vidu proizvoda i investirate u kvalitetne električne sprave za sušenje i oblikovanje kose, nećete rizikovati da je učinite suvom i lomljivom, a tada ćete morati da se ređe šišate“, dodaje Sili.

Stručnjaci takođe savetuju da razgovarate sa svojim frizerom o tome koje duže frizure će najbolje pristajati vašem obliku lica i koja dužina će vam najviše odgovarati. Sili preporučuje da tražite inspiraciju na fotografijama poznatih žena poput Nikol Kidman i Dženifer Lopez. „ Frizeri znaju kako da naglase lice korišćenjem razlićitih nijansi i dužina i ističu najlepđe crte – od kože do očiju – čineći da izgledate mlađe i modernije.

Pogledajte koje su to sve žene u Holivudu koje bez obzira na godine ne prestaju da nas oduševljavaju svojom dugom kosom i koje ne možemo da zamislimo da to promene. A i zašto bi?

NIKOL KIDMAN

Nikol Kidman
foto: Profimedia

DŽENIFER LOPEZ

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

ENDI MEKDAUEL

Endi Mekdauel
foto: Profimedia

DEMI MUR

Demi Mur
foto: Profimedia

SANDRA BULOK

Sandra Bulok
foto: Profimedia

SALMA HAJEK

Salma Hajek
foto: Profimedia

HELEN MIREN

Helen Miren
foto: Profimedia

DŽULIJA ROBERTS

Džulija Roberts
foto: Jen Lowery / The Mega Agency / Profimedia

DŽENIFER ANISTON

Dženifer Aniston
foto: Profimedia

IMAN

Iman
foto: Beta / Evan Agostini

DŽULIJEN MUR

Džulijen Mur
foto: Profimedia

HALE BERI

Hale Beri
foto: Profimedia

SARA DŽESIKA PARKER

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Da li biste se i vi usudili da nosite dugu kosu u nekim tamo godinama? Podelite sa nama u komentarima, voleli bismo da čujemo vaše mišljenje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs