ŽENA KRALJICA

DŽEJN FONDA PROGOVORILA O ZDRAVLJU I KAKO SE OSEĆA UOČI SVOG 86. ROĐENDANA: Njene reči mora da upamti svaka žena

Kada ona govori, svi slušamo!

Lepi & Zdravi
Autor:
DŽEJN FONDA PROGOVORILA O ZDRAVLJU I KAKO SE OSEĆA UOČI SVOG 86. ROĐENDANA: Njene reči mora da upamti svaka žena
Džejn Fonda, Foto: M10s / Zuma Press / Profimedia

Glumica i aktivistkinja, koju ćemo uskoro gledati u drugom delu urnebesne komedije "Bookclub: Next chapter", prebrodila je burno detinjstvo sa svojim ocem, sa kojim nikada nije imala blizak odnos - pokojnim glumcem Henrijem Fondom, i majkom, ženom iz visokog društva, Fransis, koja je izvršila samoubistvo kada je Fonda imala 12, a njen brat Piter Fonda samo 10 godina.

"Biti mlad je zaista teško. Ne dozvolite nikome da vas zavara", rekla je Džejn za Pipl magazin. „Volela bih da mi je neko to rekao kada sam bila mlađa: "Ne odustaj. Samo tako nastavi. Biće bolje."

Džejn Fonda
foto: Profimedia

Dobitnica Oskara rekla je da nikada nije težila da bude glumica kada je bila mlada.

" Kada sam bila mlada nisam želela da budem glumac. Nisam mislila da imam talenat. Nisam mislila da sam dovoljno lepa", objašnjava ona.

"Bila sam prilično izgubljena kao mlada osoba."

Godine 1982. Fonda je započela revoluciju u fitnesu kada je objavila treninge koje je i sama praktikovala na VHS kasetama, koji su joj je pomogli da oseti više kontrole nad svojim zdravljem nakon borbe sa bulimijom. Video traka je prodata u više od 17 miliona primeraka.

Džejn Fonda
foto: Profimedia

"Toliko žena mi je reklo: 'Moj ceo stav o sebi se promenio'", kaže Fonda. "To mi je značilo sve na svetz." Danas vežba tri do četiri puta nedeljno sa trenerom, ide na pešačenje i drži se zdrave ishrane.

Fonda kaže da je jedan od glavnih razloga zbog kojih je danas srećnija to što su mnoga pitanja koja je imala kada je bila mlađa sada dobila odgovore. „Ko sam ja? Šta da radim u životu? Na sve to je odgovoreno. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i samo se čudim što u svojim godinama još radim i imam mnogo energije", kaže ona "Sve je to iznenađenje za mene."

Džejn Fonda je pobedila rak prošle godine i o svom zdravlju je rekla:

"Nisam mislila da ću doživeti da napunim 86. godina. Svako malo se uštinem i shvatam da sam blagoslovena to što sam dovoljno zdrava da i dalje radim i dovoljno srećna što i dalje dobijam ponude za posao. Sve je to veliko iznenađenje za mene. Imam skoro 86. godina, osećam se kao da imam 80. Naše telo počinje da da propada na mnogo načina, i veoma sam svesna toga. Moj otac je preminuo, a imao je deset godina manje nego ja sada i delovao je mnogo starije nego što ja sada delujem. Razlog tome je bio u tome što je bio bolestan. Imao je srčano oboljenje. Ja nemam oboljenja. Imala sam rak ali to je drugačije. U suštini sam zdrava osoba. I zbog toga možda delujem mlađe nego što sam zaista i da, imam dobro držanje.

Pogledajte još fotografije ove legendarne glumice i žene u našoj galeriji:

1 / 19 Foto: Supplied by LMKMEDIA / ipa-agenc / IPA / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs