NEKADAŠNJA ČARLSOVA LJUBAVNICA SADA JE KRALJICA: Nije birala sredstva da dođe do KRUNE, a dve porodice je uništila

Mnogi su i dalje iznenađeni i oštro negoduju činjenicu da je Kamila dobila tritulu kraljice supruge.

Celebrities
14:24h Autor:
NEKADAŠNJA ČARLSOVA LJUBAVNICA SADA JE KRALJICA: Nije birala sredstva da dođe do KRUNE, a dve porodice je uništila
Kako je Kamila dobila titulu kraljice?, Foto: Profimedia

Princ Čarls je i zvanično postao kralj Velike Britanije na svečanoj ceremoniji krunisanja koja je održana u subotu.

Sa njim je i njegova supruga Kamila Parker dobila titulu kraljice, kako je navedeno po želji same Elizabete.

I Kamila je ponela titulu kraljice
I Kamila je ponela titulu kraljice foto: Hugo BURNAND / AFP / Profimedia

Pokojna kraljica je uoči 70 godina vladavine rekla: "Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni, i moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu".

Kamila na krunisanju
Kamila na krunisanju foto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ipak, trebalo je dosta vremena da prođe pre nego što je Elizabeta prihvatila sadašnju suprugu njenog omiljenog sina Čarlsa.

Ljubav između Kamile i Čarlsa traje 50 godina, još pre nego što je upoznao Dajanu. Kamila je prešla dug put od najčuvenije ljubavice, preko "otimačice muževa", pa do kraljice kojoj sada kliču hiljade ljudi.

Čarls i Kamila ljubavnici su preko 50 godina
Čarls i Kamila ljubavnici su preko 50 godina foto: Profimedia

Njih dvoje upoznali su se još 1970. na polo utakmici u Vindzoru i ušli u vezu koja je trajala godinu dana, a okončala se kada je Čarls pristupio Kraljevskoj mornarici. Parkerova ga nije čekala, već se udala za oficira Endrua Parkera Boulsa, dok je princ 1980. ušao u vezu sa Dajanom.

Kamila sa bivšim suprugom Endruom
Kamila sa bivšim suprugom Endruom foto: Profimedia

Kamila je čak bila i na njegovom venčanju, a poznato je da su noć pre oboje proveli na telefonu u suzama.

Iako su oboje bili u braku, ušli su u romansu, a postojale su priče da je Čarls svuda sa sobom nosio njen veš koji je čuvao u džepu poput ukrasnih maramica. Princ je priznao aferu tek dve godine nakon što se razveo od Dajane, a tada je došlo do razvoda braka Kamile i njenog supruga Endrua.

Kamila se razvela ubrzo nakon Čarlsa
Kamila se razvela ubrzo nakon Čarlsa foto: Profimedia

Uplovili su i zvanično u vezu uprkos protivljenju kraljice, a ona se čak nije pojavila na njihovom venčanju. Elizabeta je tak 7 godina kasnije dodelila Kamili prvu titulu, a nakon proslave 10. godišnjice braka, Kamila se pridružila kraljevskoj porodici na balkonu Bakingemske palate.

Inače, Kamila je sa bivšim suprugom dobila dvoje dece, sina Toma Parkera Boulsa, i ćerku Lauru koja se sada preziva Loups.

Oboje se sklanjaju od očiju javnosti i vode svoje živote daleko od očiju znatiželjnika, a kraljevska porodica nikada ih ne spominje. Inače, Kamilin sin je cenjeni kritičar restorana i čest gost na televiziji, međutim iako se ranije bunio zbog pažnje paparaca, vremenom se navikao.

Kamila sa decom
Kamila sa decom foto: Profimedia

Sa druge strane, Laura ih nikad nije prihvatila, te su joj priče o majčinoj romansi daleko teže pale nego Tomu.

Nakon smrti kraljice Elizabete, u kraljevskoj porodici su se desile brojne promene, a mnogi su se pitali kako će na Kamilinu decu iz prvog braka uticati to što je njihov očuh postao kralj, a majka supruga kraljica, i da li će i oni dobiti neke titule.

1 / 7 Foto: ordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Odgovor je ne. Čini se da se Tom i Laurin život neće previše promeniti jer neće dobiti titule ili uloge u kraljevskoj porodici. Naime, član kraljevske porodice se postaje ili rođenjem ili brakom, treće opcije nema.

Jedina promena koja se dogodila Tomu i Lori je da oni više nisu posinak i pastorka princa, već kralj i to je sve. Njih dvoje i dalje ostaju obični ljudi, a pošto nikada nisu previše isticali svoju vezu sa kraljevskom porodicom, verovatno im tako i odgovara.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs