MAKISMALNO ELEGANTNA!

ONA JE SKROZ BACILA U 2. PLAN KEJT I KAMILU TOKOM KRUNISANJA: Sve zanima ko je PRELEPA otmena dama s VRLO BITNOM ULOGOM

Niko nije očekivao da će ona biti u centru pažnje na krunisanju kralja Čarlsa III, ali svet se masovno pita ko je ona.

Celebrities
18:52h Autor:
ONA JE SKROZ BACILA U 2. PLAN KEJT I KAMILU TOKOM KRUNISANJA: Sve zanima ko je PRELEPA otmena dama s VRLO BITNOM ULOGOM
Ko je žena koja je zasenila Kejt i Kamilu na krunisanju kralja?, Foto: Richard Pohle / News Licensing / Profimedia

Kralj Čarls III ispisao je nove stranice istorije britanske kraljevske porodice, nasledivši i zvanično presto i krunu. I dok se poslednjih dana pisalo o zamršenim odnosima između najbližih, te se spekulisalo o razlozima loših odnosa među braćom, ali i o večitoj jabuci razdora Kamili Parker, druga dama je ukrala svima "pet minuta slave". Naime, dama koja je sve vreme bila uz prvog čoveka monarhije i to sa mačem u ruci nema koja nije zaintrigirala. Plenila je čvrstim stavom, ali i neverovatnom elegacijom i lepotom, a radi se upravo o Penelopi Mari Mordaunt.

Verovatno nije poznata ljudim koji žive van Velike Brianije, ali je u poslednjih nekoliko godina veoma aktivna u političkom svetu i sve popularnija. Budući da je imala vrlo bitnu ulogu tokom krunisanja kralja, interesovanje za njim na društvenim mrežama se širilo iz minuta u minut.

Penelopine pristalice neretko ističu da je već sad ostavila neizbrisiv trag u britanskoj politici, kao i da su pred njom tek sjajni uspesi. A prvi put je uplovila u taj svet 2010. godine, kada je zabrana za konzervativnu članicu parlamenta za izbornu jedinicu Portsmut North.

Još na studijama je izgovorila sudbonosno "da" 1999. godine, ali se od bračnog partnera razvela posle nešto više od godinu dana. Nakon toga, njeno srce je ukrao biznismen Jan Lajon. U slobodno vreme voli da se bavi slikanjem, plesom, muzikom i astronomijom. A ističe simpatično da je ponosna vlasnica nekoliko mačaka. Da je izuzetno humana, govori i činjenica da je prilila u svoj dom i izbeglice iz Ukrajine.

Penelope Mari Mordaunt
foto: Andrew Matthews / AFP / Profimedia

Kao prva žena na poziciji ministarke oružanih snaga u Velikoj Britaniji, porušila je sve predrasude i postala je veliki uzor mladim ljudima, posebno pripadnicama nežnijeg pola. Ova neustrašiva dama je, takođe. rezervistkinja Kraljevske mornarice.

1 / 5 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mnogi smatraju da je njena nepokolebljiva posvećenost javnoj službi i vera u moć političkog angažmana bila odlučujuća karakteristika njene karijere. Penelope je dospela na nekoliko visokih pozicija, uključujući i onu državne sekretarke za međunarodni razvoj i državne sekretarke za odbranu. Sada je možda zapamćena po tome što je na krunisanju držala veliki mač tešak 3, 6 kilograma i to tačno 51 minut.

Penelope se udala 1999. godine dok je još studirala, ali se od muža razvela samo godinu dana kasnije. Posle toga bila je u vezi sa biznismenom Janom Lajonom. Njeni hobiji su astronomija, slikanje, ples i muzika. Ponosna je vlasnica nekoliko mačaka. Kada je počela ruska invazija Ukrajine, primila je izbeglicu iz Ukrajine u svoj dom.

U julu prošle godine policija je istraživala pretnje smrću koje je Penelope primala, a posle jednog pretećeg pisma koje je dobila, pojačala je bezbednosne mere.

Mač je držala tačno 51 minut, a težak je 3,6 kilograma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs