Svi ih ponavljamo

Razmislite dobro: 5 grešaka koje uništavaju zdravlje ste sigurno učinili u poslednjih 60 minuta!

Ako satima ne ustajete sa stolice imaćete ozbiljnih problema sa kičmom, dok konstantno dodirivanje lica otvara mogućnost za infekcije
Lepi & Zdravi
09:32h Autor:
Razmislite dobro: 5 grešaka koje uništavaju zdravlje ste sigurno učinili u poslednjih 60 minuta!
Foto: Shutterstock

U trenutku kada vaš radni dan počne, vi skoro odmah načinite nekoliko grešaka koje se čine bezazlenim, ali zapravo veoma negativno utiču na zdravlje.

Pročitajte i dobro razmislite da li ste učinili sve ove greške, pa sami procenite da li je konačno vreme za samokontrolu i odricanje od loših navika.

Dodirivali ste se po licu

Ljudi jednostavno ne mogu da prestanu da se dodiruju po licu! Statistički podaci pokazuju da se čovek dodirne u proseku četiri puta po licu, za samo sat vremena. Pitate se u čemu je problem? Javne površine su prepune bakterija! Dok prinosite prste licu, povećavate mogućnost od razvoja bolesti ili izbijanja neprijatnih izraslina na koži.

Očistite lice i uklonite ostatke šminke prirodnim proizvodima. Više saznajte OVDE.

Niste ustali sa stolice

Način života koji podrazumeva dugo sedenje povećava rizik od gojaznosti, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Probleme sa kičmom nećemo ni da spominjemo! Ako želite da sprečite rizik od svega navednog – ustanite svakih pola sata i rastegnite se. Svakih 60 minuta bar na kratko protegnite noge.

Grickali ste uz kompjuter

Ako imate običaj da jedete uz ekran računara ili televizora, u organizam unosite više kalorija u odnosu na osobe koje se svom jelu mogu posvetiti bez smetnji. I dok smatrate da vas konzumacija hrane i obavljanje posla čini praktičnijim, zapravo štetite obimu vašeg struka!

Kako postići da vam struk izgleda uže uz pomoć odeće, saznajte OVDE.

Trljali ste oči

Stiskali ste bešiku

Od silne zaposlenosti niste stigli da odete do toaleta? Povremeno stiskanje bešike je normalno, ali ako to pretvorite u naviku, mogli biste postati podložni urinarnim infekcijama ili razviti probleme sa inkontinencijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs