dOMAĆI LEK

Ako očistite bubrege, očistili ste telo: Ovaj čaj izbacuje sve otrove iz organizma! (RECEPT)

Bubrezi imaju funkciju da dnevno iz tela izbace 2 litra otpadnih tvari

Saveti stručnjaka
Autor:
Ako očistite bubrege, očistili ste telo: Ovaj čaj izbacuje sve otrove iz organizma! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Zdravlje bubrega je od vitalne važnosti za celokupno stanje organizma, kao i za dugovečnost našeg života. Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege.

Šta rade bubrezi?

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu. Oni su "sofisticirani uređaji" koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari.

Šta šteti bubrezima?

Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi koji imaju najviše rizika od razvoja bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili istorijom bolesti.

Ključni sastojak za čišćenje bubrega:

Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

List peršina deluje protuupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme. Ako ste pušač, jedete neredovno, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vreme je da napravite nešto dobro za vaše telo i bubrege te se očistite od toksina.

Napitak za čišćenje bubrega:

Sastojci: šaka peršunovog lišća; 1 litar vode.

Priprema: Peršun operite iseckajte na veće komade, stavite u šerpu pa nalijte vodu. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, pa smanjite vatru i kuvajte čaj još 5 do10 minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i stavite u frižider.

Svako jutro popijte po čašu ovog čaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs