Preporučujemo

Psiho - detoks: Evo kako da očistite dušu od uvreda, zlih pogleda i ljudskih ujeda!

Ovi jednostavni koraci pomoći će vam da nađete duševni mir i priliku da na pravi način uživate u životu

Lifestyle
20:10h Autor:
Foto: Shutterstock

Čistoća je pola zdravlja. A čistoća psihe je ključ za mir uma, uspeh i sreću u životu. Da biste bili u harmoniji sami sa sobom, prvo morate da svoj unutrašnji svet očistite od smeća i parazita.

 

Pratite ovih 10 koraka za pravilno čišćenje psihe:

 

1. Uticaji (eliminišite ih, a sama psiha će se postepeno očistiti i oporaviti)

 

Isključite zagađenja okoline. Prestanite da se mentalno zagađujete. Isključite program koji vas truje sa televizora, zatvorite vrata onim ljudima koji misle da je vaš um mesto za odlaganje psihoaktivnog otpada.

 

2. Bekstvo iz snova

 

Pokidajte kandže društvenih mreža. Izađite iz virtualnog sveta - blokirajte kanale smeća i negativnog naseljavanja u vaše neurone.

 

3. Hrana

 

Veoma je važno šta jedete, ali je još važnije u kojem raspoloženju jedete i ko je sa vama u sobi kada jedete. Sve to utiče na psihu pojedinca.

 

*Specijalne preporuke: nikad nemojte da jedete ono što su pripremili nesrećni ljudi ili oni skloni depresiji i apatiji. Ne jedite sa onima koji zrače negativnom energijom, ili jednostavno sa onima koji su vam estetski otuđeni (grozni i odvratni).

 

 

7 izvora loše energije u vašem životu: Nema promene dok ih se ne rešite!

foto: Shutterstock

 

4. Stvari

 

Oslobodite se svih stvari koje vas sputavaju, rastužuju, vraćaju u negativno raspoloženje. Jednostavno je: uzmi stvar u ruku, ako ne budu pozitivne emocije kod tebe - baci je!

 

5. Nalepnice

 

Sve nalepnice sa šampona, sredstava za čišćenje, parfema i ostalih proizvoda odlepite i bacite. To su skrivene reklame koje su napravljene tako da "bodu oči", da uvek budu u vašem fokusu. Niste ni svesni koliko vam takvi proizvodi odvraćaju pažnju, zapušavaju vaše moždane ćelije.

 

6. Prestanite da  radite sve ono što vam se ne sviđa, što vam ne prija!

 

7. Odjavite se

 

Odjavite se  od negativnih ljudi. Isključite ih iz svog života. Prestanite da komunicirate sa negativnim, nervoznim, nesrećnim i neuravnoteženim ljudima.

 

Oterajte sve negativno od sebe:Ako izgovarate ove rečenice, sreća će vam se osmehnuti!

foto: Shutterstock

 

8. Rešite se mentalnih trauma

 

Pričajte sa psihologom o onome što vas muči. Možda je to nešto iz detinjstva, možda nešto što se nedavno desilo i na šta niste obratili pažnju a to vas podsvesno truje. Priznajte sebi traumu i izbacite to iz svog uma.

 

9. Shvatite ko ste

 

Podesite frekfenciju na ono JA. Jednom za svagda shvatite ko ste, gde ste krenuli i šta želite. Kada se usaglasite sami sa sobom, sve će biti lakše...

 

10. Budućnost

 

Izbacite iz glave onu sliku kako vaša budućnost treba da izgleda. Prepustite se sadašnjosti. Ne opterećujte sebe onim šta mora da bude ili "šta bi bilo kada bi bilo".

 

Život je lepo mesto, samo mu dopustite da vam se pokaže!

 

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs