ŠOK!

SOFIJA RAJOVIĆ ZA 23 DANA DOBILA 10 KG I CELU GODINU NIJE MOGLA DA SMRŠA: Jedva otkrila bolest, sad je NEPREPOZNATLJIVA

Sofija Rajović je bila u veoma lošem psihičkom i fizičkom zdravstvenom stanju, a čak godinu dana joj je trebalo da ustanovi pravi problem.

Lepi & Zdravi
08:39h Autor:
SOFIJA RAJOVIĆ ZA 23 DANA DOBILA 10 KG I CELU GODINU NIJE MOGLA DA SMRŠA: Jedva otkrila bolest, sad je NEPREPOZNATLJIVA
Kako je Sofija Rajović smršala 15 kg?, Foto: ATA Images

Glumica i manekenka Sofija Rajović bila je poznata po zavodljivom izgledu i savršenoj figuri uz pogled koji odmah osvaja. Međutim, dok je živela u Majamiju, za samo 23 dana ugojila se čak 10 kilograma, a da to nije ni primetila. Tek kada joj je drugarica saopštila da je "nabacila" težinu, shvatila je da ima problem. Ali, doktori nisu dugo mogli da razreše enigmu oko njenog zdravstvenog stanja.

- Da imam problem bilo je vrlo očigledno, ali ne meni već mojoj tadašnjoj cimerki u Americi. Moje povećavanje kilaže dogodilo se rapidno pa moj mozak uopšte to nije registrovao, nisam to čak ni u ogledalu primetila. Od momenta kada sam došla u Majami, nikada to neću zaboraviti, prošla su 23 dana kada mi je prijateljica s kojom sam živela kazala: Sofi, mislim da si se malo ugojila - prisetila se Sofija, koja je pre godinu dana imala bajkovito tajno venčanje.

Ističe da ništa u svojoj rutini nije menjala, niti je jela nešto znatno veće količine hrane, osim što nije mogla da odoli sladoledu.

- Sklona sam tome da nosim široke stvari jer ne volim da me nešto steže, i rekla sam joj: Ma ne, nije to ništa. Onda sam stala na vagu i videla da pokazuje 73 kilograma, a u Ameriku sam stigla sa 63. Za svega 23 dana ugojila sam se deset kilograma! Mislila sam da je vaga pokvarena i pozajmila sam komšijinu i ona je pokazala isto. Tada sam shvatila da nešto nije u redu jer u ishrani nisam ništa drastično promenila. Jesam jela dve kugle sladoleda dnevno i jela u restoranima, a poznato je da Amerikanci koriste mnogo putera i da hrana ima više aditiva, ali količinski nisam toliko jela da bih dobila deset kilograma - objašnjava glumica.

Čak godinu dana prolazila je kroz agoniju i borbu sa viškom telesne težine, a nije znala kakve je prepreke sprečavaju da dođe opet do svoje vitke linije. Po povratku u Beograd krenula je sa detaljnim ispitivanjima.

"Mesec dana sam držala dijetu i - ništa. Promenila sam dijetu i - opet ništa. Otišla sam potom kod nutricioniste i za dvadesetak dana sam izgubila svega 1,2 kg. Vaša psiha tu najviše strada, to je borba sa veterenjačama. Radite sve, a nema nikakvih rezultata. Posle nekog vremena bila sam na ivici nervnog sloma. Ustajala sam nesrećna i u krevet išla nesrećna i gladna. Lekari su mi mesecima govorili da je sve u redu. Lutala sam gotovo godinu dana", kazala je Sofija Rajović u emisiji „Vaš lekar dr Branka“.

Ispostavilo se na kraju da je uzrok svih njenih problema sa težinom bila zapravo insulinska rezistencija.

- Imala sam stravične napade za slatkišima. U jednom momentu sam sebe hvatala da pojedem pola kilograma sladoleda, a i dalje mi se jede. Ljudi ne razumeju koliko je to teško. Konačno sam došla kod lekara koji mi je preporučio OGTT test i tada sam saznala da patim od tog stanja i dobila terapiju, ali me je najviše uplašilo to što moram da smanjim slatko. Pristup mog lekara je bio divan, kazao mi je: Okej, pazi šta jedeš, pićeš lek, i kada baš želiš pojedi nešto slatko - zaključila.

Kada je dovela svoje zdravstveno stanje u red, vrlo brzo su i kilogrami nestali. Trudi se da se uglavnom zdravo hrani, iako se slatkiša nije potpuno odrekla, a uz treninge izgleda bolje nego ikada!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs