revolucionarna promena

IMALA JE 120 KG, A ONDA JE ODLUČILA DA PROMENI JEDNU NAVIKU: Uspela je da skine čak 57 bez gladovanja i treninga

Holi Gerati imala je neverovatnih 120 kilograma kioji su joj predstavljali veliki problem. Nakon što je odlučila da napravi promenu, uspela je da smrša čak 57 kg.

Lepi & Zdravi
09:44h Autor:
IMALA JE 120 KG, A ONDA JE ODLUČILA DA PROMENI JEDNU NAVIKU: Uspela je da skine čak 57 bez gladovanja i treninga
Foto: Printscreen Instagram/hollyg_myjourney

Nedavno smo pisali o iskustvu čoveka koji je bez dijete uspeo da smrša 100 kilograma, a u borbi sa ogromnim viškom našla se i majka troje dece, Holi Gerati (28) koja je imala 120 kg. Višak kilograma znatno joj je otežavao svakodnevne obaveze, a najteže joj je padalo što nije mogla da se igra sa svojom decom onako kako bi htela.

Holi je često imala padove raspoloženja, te je čvrsto odlučila da ne nešto promeni. Tako je 2018. godine korigovala ishranu i krenula pu revolucionarne promene.

Za početak, grickakice i nezdrave namirnice zamenila je zdravim i redovnim obrocima, a fokus je stavila i na šetanje. Dnevno je prelazila oko 13.000 koraka, dok je za tri godine uspela da skine 57 kilograma.

"Bila sam tako umorna sve vreme, a kada sam primetila da zauzimam skoro dva sedišta u autobusu, znala sam da moram nešto da uradim. Ljudi su zurili u mene i gledali me sa prezirom", rekla je Holi.

"Čak i kad sam išla samo u prodavnicu preko puta, stavljala sam dosta šminke jer mi je pomagala da se osećam malo bolje među ljudima.", objasnila je.

Holi ističe da je imala jasan plan ishrane, koji uključuje zdrave obroke pazirane na voću i povrću.

"Dodala sam u ishranu više povrća, jela više voća, više se kretala i planirala unapred šta ću za užinu kako ne bih preterala sa jelom.", kaže Holi.

"U početku nisam znala šta radim i isključila sam teške ugljene hidrate i bilo kakvu slatku hranu, ali sada znam da ne moram ništa od toga da radim. Imam izbalansiranu ishranu i jedem u okviru svojih dnevnih kalorija, tako da mogu da jedem šta god poželim.", objasnila je ona.

Ona je postepeno uvodila zdrave obroke, te smatra da su realni ciljevi ključ uspeha.

"Pokušajte da menjate jednu po jednu stvar, nemojte da sebi postavljate nerealne ciljeve. Razradite plan polako tako da se toga držite i nikako ne jedite premalo – možda ćete u početku izgubiti težinu, ali to nikako neće pomoći na duge staze jer to nosi rizik od prejedanja, ali i rizik od odustajanja.", rekla je.

Plan ishrane koji uglavnom koristi:

Doručak: Voće i jogurt, tost sa nadevom, sendvič, smuti/jogurt sa ovsenim pahuljicama i voćem.

Ručak: Sendvič sa salatom i šunkom ili đevrek, voće, jogurt, dvopek i kapućino.

Večera: Domaća pasta s testeninom, kari, hamburgeri, prženo meso, riba ili povrće, pica.

Užina: Topla čokolada i čokoladica ili keks.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs