Prirodno lečenje

Najbolji napici za šećeraše: Ovako se prirodno snižava nivo glukoze u krvi!

U zavisnosti od težine vašeg stanja, pre primene obavezno se konsultujte sa lekarom,

Lepi & Zdravi
Autor:
Najbolji napici za šećeraše: Ovako se prirodno snižava nivo glukoze u krvi!
Foto: Shutterstock

Povišen nivo glukoze u krvi ili hiperglikemija je poremećaj u organizmu koja se javlja najčešće usled dijabetesa, ali i nakon stresa, zbog genetike, poremećaja metabolizma, neuhranjenosti, hroničnim prekomernim naporima ili nakon uzimanja određenih lekova.

Kako prepoznati visok nivo šećera u krvi i normalizovati ga na vreme?

Povećana količina šećera u krvi dovodi do dijabetesa i njegovih komplikacija. Pored toga, može izazvati poremećaje u jetri i urogenitalnom sistemu, izaziva metaboličke poremećaje, kožne bolesti, razvoj katarakte i srčane patologije. Zbog toga je veoma važno prepoznati simptome hiperglikemije i na vreme se obratiti lekaru.

Na povećanje glukoze u krvi ukazuju:

  • oscilacije u telesnoj težini bez jasnog razloga;
  • oštećenje vida, zamagljen vid, oslabljen noćni vid;
  • osećaj hladnoće ruku i nogu;
  • sporo i teško zarastanje rana ili povreda;
  • svrab i oštećenje kože i sluzokože;
  • problemi sa crevima, česti zatvor i proliv;
  • povećana količina urina, obično noću;
  • povećana žeđ i suvoća u usnoj šupljini.

Hiperaktivna bešika, simptomi i lečenje: Ovih 5 stvari svako mora da zna!

foto: Profimedia

Pored toga, unos prostih ugljenih hidrata kod ljudi koji imaju visoku glukozu nakon nekog vremena izaziva snažan apetit. Ako primetite takve simptome, svakako treba da odete na pregled. Ovo će pomoći ranom otkrivanju i lečenju predijabetičkih stanja i dijabetesa.

Da bi se postavila dijagnoza, potrebno je uzeti uzorak krvi. Ova analiza uzima se strogo na prazan stomak, a najbolje dva dana pre toga ne treba piti alkohol i jesti puno ugljenih hidrata, kako bi rezultat bio verodostajan. zdrav nivo glukoze iznosi od 3,6 - 6,1 jedinica. Brojke iznad ove norme mogu ukazivati na predijabetes, a kada prelaze 11,1, tada već govorimo o dijabetesu.

Kako smanjiti šećer prirodnim metodama

Ni u kojem slučaju ne treba pokušati da naglo snizite šećer u krvi na bilo koji način: bilo domaćim metodama ili lekovima. Ovo može dovesti do hipoglikemijske kome i smrti. Lekovi za snižavanje šećera uzimaju se prema strogom uputstvu lekara i tada ih ne treba na svoju ruku zameniti narodnim lekovima.

Svi kućni lekovi samo nadopunjuju glavni tretman, ali ga ne zamenjuju, i koriste se samo uz znanje i odobrenje lekara, jer mogu izazvati pogoršanje stanja.

Zašto se simptomi bolesti kod dece pogoršavaju noću: Šta raditi kod temperature, kašlja, alergije

foto: Profimedia

Ako je odstupanje u krvnoj slici neznatno, tada lekar možda neće propisati lekove, ali savetuje da se šećer smanji na druge načine. Tada možete da probegnete narodnim receptima koji će u kombinaciji sa dijetalnom ishranom, povećanom fizičkom aktivnošću i zdravim načinom života pomoći da se krv vrati u normalu i izbegne dijabetes.

Napitak sa peršunom

Za pripremu stavite u šerpu 8 listova peršuna i prelijte kipućom vodom - 300 ml. Zatim ostavite da se kuva 4 sata. Uzimajte pola čaše 3 puta dnevno tokom 3 dana, a zatim morate napraviti pauzu od 2 nedelje.

Koktel kefira i cimeta

Jednom dnevno, najbolje ujutru, dodajte kašičicu cimeta u čašu kefira sa malo masti i odmah pijte. Ovo će poboljšati metabolizam i smanjiti šećer. Ako ne podnosite mlečne proizvode, onda se cimet može dodati u čaj ili toplu vodu. Za lečenje je bolje koristiti cimet koji se prodaje u štapićima, a ne u prahu, jer ima visoko hipoglikemijsko svojstvo.

Heljdina kaša sa kefirom

Uzmite nekoliko kašika heljde, dobro je isperite i osušite, a zatim sameljite u brašno. Dobijeno brašno sipajte u čašu kefira s malo masti i ostavite da stoji 10-12 sati. Pijte pola sata pre jela ujutru i uveče.

Kad se ova 4 sastojka udruže dobija se moćan prirodni lek: Eliminiše upalu bešike i urinarne infekcije za nedelju dana!

foto: Shutterstock

Infuzija od belog pasulja

Nekoliko zrna belog pasulja prokuvajte sa pola čaše vode. Ostavite da stoji do jutra. Pojedite zrna i pijte tečnost sat vremena pre doručka. Lečenje sprovodite mesec i po dana, pa napravite pauzu.

Napitak od jabukovog sirćeta

U čaši tople vode razblažite kašiku jabukovog sirćeta (organskog) i pijte nakon jela.

Napomena: Pre primene bilo kojeg prirodnog leka, posavetujte se sa svojim lekarom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs