OPrez

Nikad ne idite u krevet s mokrom kosom: Ovo su posledice!

Odlazak u krevet s mokrom kosom nije tako bezazlen kao što vam se možda čini. Postoje mnogi negativni efekti ove navike, pa ako spadate u grupu ljudi koja pere kosu noću i odlazi na spavanje s mokrom kosom, trebalo bi da pokušate da promenite ovu praksu i duži vremenski period utrošite na feniranje.

Saveti stručnjaka
Autor:
Nikad ne idite u krevet s mokrom kosom: Ovo su posledice!
Foto: Shutterstock

U narednim redovima ćemo vam otkriti 5 negativnih efekata odlaska na spavanje sa mokrom kosom.

1. Iritacija kože glave

Da li vam se nekad dešava da vas svrbi glava? Uvreženo mišljenje je da do toga dolazi zbog šampona koji koristimo, međutim, postoje i drugi faktori, a jedan od njih je i odlazak na spavanje sa mokrom kosom. Naime, vlaga potpomaže razmnožavanje bakterija koje izazivaju svrabež, pa je veoma bitno da ležete u krevet sa suvom kosom, ali i redovno perete jastučnice.

2. Iritacija kože vrata

Isti faktori koji dovode do iritacije kože glave, dovode i do iritacije kože vrata. To posebno dolazi do izražaja ako imate dugu kosu i prevrćete se tokom spavanja.

3. Zamršena kosa

Kada ne osušite dobro kosu pre odlaska u krevet, veće su šanse da će ona sutradan biti zamršena. Ako pokušate da je ujutru odmrsite, moraćete da izdvojite određeno vreme da je očešljate kako valja, a time rizikujete da zakasnite na posao, u školu ili na neki drugi neodložni sastanak.

4. Gubitak volumena kose

U slučaju da imate tanku kosu, spavanje sa mokrom kosom će posebno negativno uticati na njen volumen. Iz tog razloga je najbolje za osobe sa ovim tipom kose da je peru u jutarnjim časovima.

5. Glavobolja

Odlazak na spavanje s mokrom kosom može izazvati glavobolju. Stručnjaci tvrde da do toga dolazi jer mokra kosa smanjuje temperaturu vašeg tela, a taj gubitak toplote u vašem telu i pokušaj organizma da se ponovo ohladi može izazvati glavobolju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs