Održavanje zdravlja znači postavljanje pitanja i donošenje dobrih odluka: Da li je za vas kafa bolja od čaja? Da li su ugljeni hidrati dobri za vas? I što je najvažnije ... da li je smeđi šećer bolji od belog šećera?
"Ljudi mi stalno govore da stavljaju četiri kašičice smeđeg šećera u kafu umesto belog šećera, i smatraju da je to sasvim u redu", kaže Šira Susi, poznata nutricionistkinja.
Stvarnost je da u praksi to nije u redu. U stvari, ne razlikuje se od stavljanja četiri kašičice belog šećera u kafu. Postoje dve vrste smeđeg šećera, prema Susi: prirodni smeđi šećer, koji se dobija od prirodnog soka trske, ili rafinerijski smeđi šećer, koji je zapravo beli šećer obložen tankim sirupom od melase (zaslađivač).
"Kada je u pitanju poređenje belog i smeđeg šećera, oni su skoro identični što se tiče nutritivnih vrednosti", kaže Alida Jakobelis, vlasnica firme "ALIVE Nutrition Solutions".
"Ljudi mi stalno govore da stavljaju četiri kašičice smeđeg šećera u kafu umesto belog šećera, i smatraju da je to sasvim u redu", kaže Šira Susi, poznata nutricionistkinja.
"Ljudi mi stalno govore da stavljaju četiri kašičice smeđeg šećera u kafu umesto belog šećera, i smatraju da je to sasvim u redu", kaže Šira Susi, poznata nutricionistkinja.