PREPORUKA

Ako usvojite ove navike u 30-im, nećete imati problema u decenijama koje stižu!

Važno je da u tridesetim usvojite zdrave navike koje će vam olakšati život i pomoći vam da budete zdravi u godinama koje su pred vama!

Lepi & Zdravi
Autor:
Ako usvojite ove navike u 30-im, nećete imati problema u decenijama koje stižu!
Foto: Shutterstock

U tridesetim godinama, možda imate osećaj da bi trebalo da vam je život "sređeniji" nego što zaista jeste. U realnosti, verovatno i dalje pokušavate da nađete način da sve držite pod kontrolom, i vodite računa i o svom fizičkom i mentalnom zdravlju.

Zato je važno da u tridesetim usvojite zdrave navike koje će vam olakšati život i pomoći vam da budete zdravi u godinama koje su pred vama.

Izbalansirani obroci

Nije lako voditi računa o ishrani u svakom trenutku, ali čak i kad ste u gužvi nije toliko teško voditi računa o proporcijama. Zamislite tanjir, podelite ga na četvrtine. Polovinu treba da zauzimaju voće i povrće (birajte povrće koje ne sadrži skrob), četvrtina odlazi na proteine, a preostala četvrtina na zdrave ugljene hidrate (proizvode od integralnih žitarica, na primer).

Fizička aktivnost je iz raja izašla!

Najjednostavniji način da težinu držite u zdravim granicama je da budete fizički aktivni i da generalno vodite računa o ishrani, a ne samo kad želite da smršate za leto. Dijete koje obećavaju skidanje velikog broja kilograma za kratko vreme nikad nisu dobar izbor!

Doručkujte!

Čak i ako žurite ujutru, nađite vremena da pojedete omlet, ili žitarice sa jogurtom i malo sezonskog voća, na primer. Ne kaže se džabe da je doručak najvažniji obrok u danu!

Fokusirajte se na očuvanje mišićne mase

U tridesetim godinama je pravi trenutak da radite na mišićnoj masi, jer ona tada počinje da opada. U početku vrlo sporo, a kasnije sve brže. Šta treba da radite? Pobrinite se da unosite dovoljno proteina u toku dana, i fokusirajte se i na vežbe snage, ne samo na kardio treninge.

Nega kože pre četrdesete: 6 stvari koje morate da dodate svakodnevnoj rutini!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs