Dame, obratite pažnju

Kako da se negujete zimi: 5 pravila lepe kože

Bez obzira na to koliko je puder kvalitetan, ako ga stavljate direktno na kožu, isušićete je. Za baršunasto nežan ten tokom zime, važan je redovni piling i hranljiva noćna krema
Nega
11:30h
Kako da se negujete zimi: 5 pravila lepe kože
Foto: Thinkstock

Koža je u hladnim i vetrovitim danima posebno "na udaru", pa nije lako sačuvati joj nežnost i vlažnost. Evo nekoliko saveta kozmetičara kako to da postignete...

1. Kratko tuširanje mlakom vodomKada je napolju minus, verovatno poželite da pod toplim tušem ostanete najmanje 20 minuta? Greška! Već posle 15, vruća voda vašoj koži pravi više štete nego koristi. Zato skratite vreme kupanja tokom zime i izbegavajte vruć tuš, najbolje je da bude mlak, a na kraju hladniji da bi ubrzao cirkulaciju krvi. Peškirom se nežno istapkajte, nemojte da trljate kožu, a telo obavezno namažite losionom ili mlekom za telo.

Sačuvajte mladolikost: 5 namirnica koje brišu godine sa lica!

2. Tečni umesto pudera u prahu

Bez obzira na to koliko je puder kvalitetan, ako ga stavljate direktno na kožu, isušićete je. Za baršunasto nežan ten tokom zime, važan je redovni piling i hranljiva noćna krema.

OVDE saznajte kako da odaberete idealnu boju pudera.

3. Balzam čuva usnePod uticajem hladnog vremena i grejanja u zatvorenom prostoru, osetljiva kožica na ustima češće puca, zato redovno koristite prirodne balzame iz apoteke.

4. Krema sa zaštitnim faktorom

Koža i zimi apsorbuje sunčeve zrake i vremenom postaje grublja, da biste to sprečili, koristite kremu ili puder sa zaštitnim faktorom.

Jednostavnije nego što ste mislili: Cake holivudskih diva zahvaljujući kojima prkose godinama!

5. Često mažite rukeNemojte da ih zapostavljate, o njima brinite kao i o licu, naročito zimi. Mažite ih što češće i obavezno nosite rukavice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs