Recepti sa Stilom

Gurmanski kupus

Na ulju propržite crni luk isečen na kocke, pa dodajte šargarepu iseckanu na kolutove.
Recepti
20:52h
Gurmanski kupus
Gurmanski kupus, Foto: Shutterstock
  • 90 minuta
  • Jednostavno
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 1kg kupusa
  • 500g junećeg mesa
  • 200g Crnog luka
  • 100g šargarepe
  • 2 belog luka
  • 2 Paradajz-pelata
  • 100g paradajza
  • 2 Ulja
  • mlevene crvene paprike
  • bibera i suvog začina od povrća
  • Soli
  • Peršunovog lista
  • lovorovog lista

Malo propržite pa dodajte slaninu isečenu na kocke i iseckano juneće meso. Dinstajte 10 minuta, a zatim dodajte kupus sečen na krupnije kocke, lovorov list i so, pa nalijte vodom da ogrezne. Kada kupus bude skoro kuvan, začinite crvenom mlevenom paprikom, pobiberite, pospite peršunom i dodajte paradajz isečen na kocke i paradajz-pire. Kuvajte još 10 minuta uz povremeno mešanje. Na kraju u kupus dodajte i sitno iseckan beli luk. Slatki kupus servirajte, pospite peršunom i poslužiti uz krišku crnog hleba.

SavetKada kupujete tucanu papriku, izaberite onu bez semenki jer su one zbog sadržaja ulja podložne kvarenju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs