Zauvek sa nama

2 tužne godine bez Mande: Ostavio je neizbrisiv trag u našim detinjstvima, a ono što je rekao o radu sa decom i danas će vas rasplakati! (VIDEO)

Nije on nas napustio, on je samo sišao sa ove scene

Vip priča 15.06.2018. - 17:24h Autor: dnevno.rs
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Prošlo je dve godine kako nam sa pozorišnih dasaka i televizijskih ekrana nedostaje glumac dečijih očiju – Milorad Mandić. Preminuo je na sceni, tokom pretpremijere predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", 15. juna 2016. godine pod posledica srčanog udara.

 

Mile Pile, Viljuška, Mileta, Runda, Kurjak, Milašin… Milorada Mandića pamtićemo po mnogim ulogama, ali najviše po onoj u kojoj je on bio Manda – najbolji prijatelj svih klinaca, otac, suprug, kolegačovek.

 

Manda je umro dok je držio monolog Kapetana Kuke i sudbina se tu gorko našalila jer, iako prerano, teško da je mogla da izrežira drugačiji kraj umetnika koji je dobar deo života posvetio tome da deci ulepša detinjstvo.

 

Ovako je Manda video roditeljstvo, život i Srbiju: Nijedan sanduk nema džepove!

Zato želimo da verujemo da je u srcima mnogih ostavio neizbrisiv trag – onaj koji nosimo sa sobom još od detinjstva.

 

"Ja sam jedno vreme bio tata svoj deci dok sam radio dečje emisije. Neko dete mi potrči u zagrljaj, raduje se, pruža mi ruke, a ja, šta treba da kažem: "Beži bre, tamo, prošlo mi je radno vreme"?! Morao sam da delim ljubav. To radim i dan-danas", rekao je jednom prilikom Manda, najbolji prijatelj svakog deteta.

 

Zato i ne kažemo da je Manda otišao. Nije on nas napustio, on je samo sišao sa ove scene, ali tu je… Dokle god ima onih koji će ga se sećati.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...