Tuga ne prolazi

Život sve ljude izjednačava, smrt otkriva izuzetne: Godišnjica smrti neprežaljenog Mande

Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, piše u saopštenju pozorišta Boško Buha
Vesti 14.06.2017. - 18:48h Autor: Pozorište Boško Buha
Foto: Kurir / Dado Đilas

"Džordž Bernard Šo je rekao: Život izjednačava sve ljude. Smrt otkriva izuzetne", započinje se u saopštenju pozorišta Boško Buha, dan uoči sutrašnje godišnjice smrti voljenog srpskog glumca Milorada Mandića Mande.

 

Mi smo, doduše, nekako uvek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovek. Svakog dana smo svedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati. Da imamo još vremena.

 

Tek, njegova prerana smrt probudila je u nama svest sa kakvim smo čovekom svakog dana provodili vreme, sa kakvim smo čovekom sarađivali, družili se, svađali se, smejali i delili ideje o budućnosti našeg pozorišta.

 

Iako već godinu dana nije sa nama, naš Manda je svakog dana u našim mislima, sećanjima i razgovorima. A ta sećanja ne blede, i neće nikada izbledeti.

 

(Pozorište Boško Buha)

 

Da sećanje na Mandu nikad ne izbledi: 10 uloga po kojima ćemo ga pamtiti! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs