Otvoreno

Jelena Đoković nikad iskrenije: Progovorila o optužbama da je ona kriva za Novakov pad, porodičnoj intimi i deci!

Jelena Đoković otvoreno o porodičnim trenucima u intimi njihovog doma, bojaznima koje ima u vezi s vaspitanjem Stefana i Tare, ali i pisanjima o tome da je ona glavni uzrok pada u Novakovoj igri

Vip priča
16:42h Autor:
Foto: Profimedia

Biti supruga jednog od najuspešnijih sportista na svetu zvuči kao laskava titula velikom broju žena, međutim nije svaka od njih svesna težine koju ta uloga ponekad sa sobom nosi. Jelena Đoković (31), direktorka Fondacije "Novak Đoković" i supruga našeg proslavljenog tenisera, mogla bi da o tome posvedoči i na veliko iznenađenje jednog dela javnosti – ona je to nedavno i učinila.

 

Mada već dugo živi u skladnom bračnom odnosu s Novakom, Jelenu u poslednje vreme jedan deo javnosti smatra najodgovornijom za njegov pad u igri. Ona se nedavno osvrnula na takve napade i priznala da joj sve to uopšte ne pada lako.


"Meni prija što sam bitan faktor u Novakovom životu, ali moja uloga u njegovoj karijeri jeste da mu budem ljubav i podrška, a ne da budem krivac za njegove poraze, kako neki kažu. Mirna sam jer nisam ništa uradila da dođe do ovoga, pa meni samo ostaje da budem dosledna svojim verovanjima. Međutim, znate, Novaku treba jaka, srećna i ispunjena žena, a ne ona koja će brinuti o tome šta se priča u javnosti", konstatovala je Đokovićeva supruga i otkrila da je pre dva meseca obrisala sve aplikacije na kojima bi mogla da pročita nešto loše o Novaku i njenoj porodici jer je, kako je rekla, neistine povređuju. Odgovorila je i na pitanje zbog čega je retko možemo videti na tribinama dok Nole igra svoj meč.

 

Jelena Đoković otkrila teške trenutke iz mladosti: Radila sam kao šankerka, pravila sam kafe! (FOTO)

foto: Profimedia

"Prvo, sklanjam se od sunca. Nisam uvek ispred kamere i nije potrebno da budem u loži. Moja uloga u Novakovom životu veoma je kompleksna. Da, tu sam, nekad ostanem kod kuće, ali sam uvek uz njega dok ne ode na posao. Nemam potrebu da se dokazujem. Ja sam majka i supruga, vodim Fondaciju i neke naše privatne projekte. Nije nam lako da postignemo sve što planiramo", objasnila je Jelena i pritom dodala na koji način su se Novakovi životni prioriteti promenili.

 

"Novak je bio izuzetno hrabar kada je probao neke nove načine i uspešno je prevazilazio prepreke, a javnost to nije ni primećivala. Sada je u njegov život ušao i faktor porodice, što može samo pozitivno da utiče na napredak u njegovoj igri. Ljubav i podrška nezamenjivi su kao ono što ja mogu da mu pružim. Izazovni period koji je nastupio u njegovoj karijeri bio je prilika da se još više povežemo kao porodica. U svakom trenutku on zna da smo tu i da verujemo u njega", smatra Jelena koja je potpuno iskreno podelila i kako gleda na svoju roditeljsku ulogu.

 

"Ne smatram sebe nekim ko zna sve o roditeljstvu. Svakog jutra budim se s brojnim pitanjima i razmišljam o tome zašto dete nije spavalo ili zašto sada plače. Ne postoji tajna roditeljstva. Bili vi uspešni ili ne u životu, susretaćete se s problemima koje nosi roditeljstvo, imati sumnje i strahove. Verujte mi da su strahovi najveći problem svakog roditelja. Kao majka, stalno pomislim: "Kuku, upropastih dete, šta li sam mu sada rekla". Volela bih da moja deca budu srećna koji god izbor da naprave, a mi ćemo se truditi da im pomognemo, da ih osnažimo i pružimo im što više prilika da se razvijaju", smatra Jelena i otkriva kako se njen i Novakov sin Stefan oseća u svojoj domovini.

 

Jelena Đoković: Stefan je naš učitelj, zbog njega shvatam da treba da budem bolja! (FOTO)

foto: Profimedia

"Stefan je sada već pravi dečak i skoro da ne mogu da poverujem koliko je već porastao. Uživa da provodi vreme u Beogradu s drugarima i uopšte ne mogu da ga dozovem u kuću. Fascinantno mi je kad vidim koliko on uživa ovde, a takva situacija nije ni u jednoj drugoj zemlji u kojoj se nađemo. Deca se druže, ali postoje neke granice, dok ovde kod nas obožavaju da su zajedno", kaže Jelena i dodatno opisuje kako izgledaju porodični trenuci u njenom domu.

 

"Novak i ja imamo dogovor da, kada smo s decom, to vreme posvećujemo isključivo njima. Imamo naše male igre i tada ne radimo, ne gledamo u telefone, već smo samo s njima. U suprotnom, oni to osete. Takođe, naučila sam da kao roditelji deci ne smemo da lomimo krila, moramo ih pustiti da se igraju, da sanjaju, jer će se u životu uspešno boriti samo ako budu imali samopouzdanja", rekla je Jelena koja je provela kvalitetno vreme u Beogradu, upražnjavajući, između ostalog, sportske aktivnosti sa svojim sinom. Njen suprug Novak nakon poraza na teniskom turniru u Madridu vratio se u rodni grad kako bi još nekoliko dana "punio baterije" za predstojeće izazove, a prvi je u Rimu, gde će nastupiti kao osamnaesti teniser sveta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs