BRITANCI ZABRINUTI

Princ Filip (96) završio u bolnici: Supruga kraljice Elizabete II očekuje operacija!

Bakingemska palata obavestila je danas da je britanski princ Filip, suprug kraljice Elizabete II, primljen u bolnicu gde će biti podvrgnut prevremenoj operaciji kuka

Vip priča 03.04.2018. - 21:08h Autor: tportal.hr
Princ Filip i kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

Princ Filip primljen je danas poslepodne u bolnicu King Edvard VII u Londonu gde trenutno čeka na operaciju kuka koja je zakazana za sredu, objavila je Bakingemska palata. U zvaničnoj izjavi stoji da će se operacija obaviti ranije nego što je to predviđeno, a razlog pomeranja datuma operacije nije poznat.

 

96-godišnji princ izostao je sa nekoliko proteklih događanja na kojima je prisustvovao ostatak kraljevske porodice, uključujući i tradicionalni odlazak na misu u Vindzorsku crkvu za Uskrs, pa se pretpostavlja da je razlog prevremene operacije pogoršano zdravstveno stanje britanskog princa.

Iako je princ Filip u penziji i ne učestvuje u zvaničnim kraljevskim ceremonijama, s vremena na vreme princ se ipak pridruži svojoj supruzi, kraljici Elizabeti II, na važnijim događanjima. Osim problema s kukom, princ je u prošlosti imao i problema sa srcem, a na društvenim mrežama već se objavljuju reči podrške za britanskog princa.

 

Iz palate su odbili da daju detaljnije informacije o zdravstevnom stanju, kao i o detaljima same operacije, uz komentar kako će detalji za javnost biti dostupni naknadno.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs