Daleko od uzorne porodice

Otac i sin imali istu ljubavnicu: Otkrivena tajna najpoznatijeg britanskog premijera! (VIDEO)

Novi dokumentarac prikazuje kontroverzni deo života slavnog državnika

Vip priča
Autor:
Otac i sin imali istu ljubavnicu: Otkrivena tajna najpoznatijeg britanskog premijera! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Doris Delevinj, kasnije ledi Doris Kaslros, navodno je imala četvorogodišnju vezu s Vinstonom Čerčilom tridesetih godina 20. veka. Bivši premijer navodno je rekao da je znala da "dovede do orgazma".

Ova pripadnica više društvene klase rođena je 1900. godine u porodici Edvarda Delevinja, vlasnika prodavnice galanterijom u londonskom Ist Endu, ali je tvrdila da je belgijskog plemićkog porekla, piše u njenoj biografiji objavljenoj 2016. godine.

Ovako su poznati postideli protivnike: 10 najboljih dosetki!

foto: Printscreen Youtube / News UK

Udala se za novinara Viskaunta Kaslrosa 1928. godine, ali brak nije sprečio ovu ambicioznu ženu da uskoro krene s brojnim ljubavnim aferama. Godinama se o njenoj vezi s najslavnijim britanskim premijerom raspravljalo samo na nivou tračeva i glasina, ali je vezu ledi Kaslrosom s Vinstonom Čerčilom konačno potvrdila tonski snimak koji je snimio davnih godina Čerčilov pomoćnik Džon "Džok" Kovila.

Na snimku napravljenom dve godine pre Kolvilove smrti 1987. on kaže:

"On je učinio jednu strašnu stvar. Nije bio jako seksi i mislim da nikad nije varao suprugu, osim jednom. Imao je kratku vezu s Doris Kaslros. Naime, svedoci tvrde da je čak 1919. odoleo privlačnoj Dejzi "Vonton" Felouz, koja je pred njega gola legla na tigrovu kožu. Za razliku od Dejzi, slavni državnik nije odoleo čarima Doris Kaslros.

U celoj priči najskandaloznije je to što je već poznato da je Doris imala vezu i s tada 21-godišnjim Randolfom Čerčilom, Vinstonovim sinom. Ona se nije ni trudila da ovu aferu drži u tajnosti, iako u izveštajima piše da je najpre odbijala da spava s njim jer, kako je rekla - smrdi na ricinusovo ulje.

Životna priča Klementine Čerčil, požrtvovane žene i majke: Sudbina joj zadala tri najteža udarca!

foto: Profimedia

Ali njena veza s ocem nije bila tako kratka. Počela je 1933. na jugu Francuske, gde će se par zajedno odmarati tri leta za redom i to u dvorcu američke glumice Maksin Eliot.

Glumica je svoj raskošni letnjikovac izgradila 1932. godine u lečilištu Žuan le Pen, na obali Sredozemnog mora. U pismu koje je Čerčil napisao Doris 1933. godine stoji:

"Kakvu smo zabavu imali kod Maksin. Pitam se hoćemo li se ponovo sastati sledećeg leta."

Imao je bezbroj ljubavnica, žene mu se ubile: Buran život Pabla Pikasa! (FOTO)

foto: Printscreen Youtube / News UK

Do 1937. Doris se preselila na Berkli Skver u centru Londona, A Čerčil stariji posećivao ju je s vremena na vreme, pa bi se, kad bi on bio tamo, posluzi dao "otpust". U novom dokumentarnom filmu "Čerčilova tajna afera" koji će se uskoro prikazati na Channel 4, Dorisina rođaka, slavna glumica i model Kara Delevinj, svedoči o bakinoj sestri:

"Sećam se da su i moji roditelji razgovarali o toj vezi. U porodici se o tome veoma dobro znalo", kaže Kara.

foto: Reuters / Charles Platiau

Tokom njihove afere Čerčil je naslikao i tri Dorisina portreta, a na jednom od njih je ona dok se opušteno odmara na sofi u salonu. Tek toliko da se zna - Čerčil je naslikao samo jedan portret svoje supruge.

Godine 1937. njihova veza se prekinula jer se Čerčil bacio u visoku politiku, a Doris se 1940. preselila u Njujork, i sa sobom ponela portret naslikan rukom budućeg britanskog državnika. Ali, do 1942. godine, stvari su se za Doris promenile. Razvedena i finansijski u prilično lošoj situaciji, očajnički je želela da se vrati u Englesku, ali u jeku Drugog svetskog rata put u domovinu nije bio baš jednostavan.

Elizabet Tejlor imala samo 14 godina kada mu je bila ljubavnica: Aferu otkrila njegova žena! (FOTO)

foto: Printscreen Youtube / News UK

Tokom posete predsedniku Ruzveltu u leto te godine, Čerčil je nazvao svoju bivšu ljubav telefonom, pa su čak zajedno i ručali u Vašingtonu.

"Bilo je divno ponovo čuti tvoj glas, to me je vratilo u život. Volela bih da se vratim u Englesku", napisala je Doris Vinstonu nakon susreta. Da bi osigurala novac za povratak, založila je svoje dijamante i čekala trenutak kada je Čerčil posebno za nju osigurao let u Veliku Britaniju, gde je opet sa sobom ponela slavni portret. Čerčil se prepao da bi portret mogao da dođe u pogrešne ruke i da bi mogao da se objavi u američkim novinama, pa ga je i samo postojanje tih slika moglo kompromitovati.

Isplivao najveći skandal kraljevske porodice: Kraljica ovo neće oprostiti princu Čarlsu!

"Mnogo se bojao ucene, pa je morao da misli o svemu što bi moglo da ga dovede u nezgodnu situaciju. Zato je Doris hteo da što hitnije vrati u Britaniju. Nakon susreta u Vašingtonu Doris i Čerčil se više nikad nisu sreli. Kad se vratila u London, ostala je u hotelu Dorčester i poslala telegram nazad u Ameriku kako bi pokušala da otkupi dragulje koje je deponovala u zalog za novac.

Prodaja dijamanta tokom rata bila je protivzakonita, a Skotland Jard je presreo njene poruke i sproveo istragu. Sa 42 godine, pronađena je u svojoj hotelskoj sobi 9. decembra nakon predoziranja tabletama za spavanje, što se u dokumentarnom filmu smatra nesrećnim slučajem. Čerčilova reakcija na njenu smrt nije dokumentovana, ali njegov prijatelj i novinski izdavač Lord Biverbruk uspeo je da izdvoji kompromitujući protret i vrati ga porodici Čerčil na kraju rata, piše channel4.com.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs