Pikanterije iz prošlosti

Najfatalnija ljubavnica po profesiji: Slavnoj kraljici Katarini je bila noćna mora! (FOTO)

Ne samo da je bila starija od kraljice Katarine, već i od Henrija II, svog ljubavnika, i to 19 godina
Lifestyle 12.02.2017. - 21:38h Autor: dnevno.rs
Foto: Wikipedia

Ako je prostitucija najstariji zanat, održavanje pozicije kraljeve ljubavnice bio bi odmah iza njega. Konstantno skretanje pažnje i održavanje pozicije prve ljubavnice, jednom moćnom monarhu iziskivalo je fantastičan spoj fizičkog izgleda i natprosečne inteligencije.

 

Dok su princeze prolazile kroz strog sistem obrazovanja i vaspitanja, ljubavnice kraljeva su do svojih pozicija dolazile drugačijim putevima. Slično, za razliku od kraljica, čija je pozicija bila zacementirana, kraljeva ljubavnica morala je konstantno da radi na održavanju svog statusa. Ne postoji ta stvar na koju ljubavnice nisu bile spremne kako bi održale svoj status. Međutim, sav taj trud lako bi se zaboravio onog trenutka kada bi kralj darovao recimo dvorac, a neretko i političku moć svojoj omiljenoj dami. Upravo to bio je slučaj Dijane od Poatjea, ljubavnice Henrija II.

 

10 strogih pravila kojih princeze moraju da se pridržavaju: Život im nije bajka!

 

Kraljici bi sa druge strane daleko više odgovorao promiskuitetan kralj koji nema stalnu ljubavnicu jer je jaka ljubavnica posredno crpela kraljičinu moć i uticaj u društvu. Savršen primer pravog profesionalca ovog zanata bila je Dijana od Poatjea, noćna mora kraljice Katarine de Mediči. Nakon što je sahranila svog 24 godine starijeg supruga, Dijana od Poatjea nije htela da bude samo bogata udovica, već je svoju karijeru izgradila preko kreveta Henrija II, piše Allday.

 

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Za to joj je pored bogatog obrazovanja trebao i privlačan izgled. Vaspitavana u duhu renesansnog humanizma, Dijana od Poatjea je govorila grčki i latinski, bavila se muzikom i bila je izuzetan lovac. Kako bi održala svoju fizičku formu svako jutro je odlazila na jahanje gde se zadržavala tri sata. Užasavala se bora tako da je spavala sedeći, trudila se da joj tokom spavanja ništa ne dodiruje lice sem crne plišane maske. Njen tajni recept za održavanje kose i kože bio je i napitak sa zlatom. Takođe, svakog dana se kupala u mešavini hladne vode i magarećeg mleka. Po rečima hroničara tog vremena, kralj Henri II bio je zaljubljen u prelepu Dijanu tako da je svako veče spavao sa svojom ljubavnicom potpuno zapostavivši kraljicu Katarinu de Mediči.

 

Kraljica je bila zaprepašćena strašću između Henrija II i njegove ljubavnice koja je čak imala svoju sobu u kraljevskoj palati. Katarina je izbušila rupe na zidu sobe Dijane od Poatjea kako bi videla sam čin seksa između preljubnika. Evidentno pod utiskom onoga što je videla, svojoj sluškinji je rekla da je kralj nikoga nije tako dobro "koristio" kao Dijanu od Poatjea. Kralj, očaran Dijaninom lepotom, naredio je da se načini bezbroj slika i statua po njenom liku. Najpoznatija je ona na kojoj je prikazana naga za vreme kupanja.

 

Poznati skulptor Žan Gujon napravio je statuu ove očigledno izuzetno sposobne žene po ugledu na boginju Dijanu. Pored njenog nagog tela nalaze se dva psa i jelen. Statua se zove "Dijana i jelen" i čuva se u Luvru.

 

Žderačica muškaraca, živela za skupe zabave: Prljava prošlost danas uglađene Kamile Parker! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Treba napomenuti da je Dijana od Poatjea imala prepoznatljiv modni identitet čija je okosnica biserna ogrlica u kombinaciji sa crno-belom haljinom. Pošto je veza sa Henrijem II počela pre nego što je papa Pavle III poslao Katarinu de Mediči, Dijana je uvek imala taj tretman "prve" dame. Dijana ne samo da je bila starija od Katarine de Mediči već je bila starija i od Henrija II i to 19 godina.

 

Najlepša jugoslovenska kraljica: Dva presudna događaja obeležila život Marije Karađorđević! (FOTO)

 

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Njena pozicija na dvoru bila je toliko jaka da joj je papa Pavle III poslao masivnu bisernu ogrlicu koja je imala simboličnu ulogu da ublaži eventualno neprijateljstvo između nje i buduće kraljice. Kralj joj je sa druge strane poklonio zamak Šenanso.

 

Fatalna žena zbog koje je kralj učinio nezamislivo: Skandal na britanskom dvoru! (FOTO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nakon smrti kralja Henrija II naglo slabi politička moć Dijane od Poatjea, koja nije ni pozvana na sahranu. Posle pada sa konja Dijana od Poatjea umire u svojoj 66. godini. Po njenoj želji sahranjena je u porodičnoj grobnici. Godine 2009. grupa eksperata izvršila je forenzičku analizu njenih ostataka. Pronašli su visok nivo zlata u kosi što može biti indikativno da se se otrovala svojim specijalnim eliksirom večne mladosti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...