Suprotno uvreženom mišljenju

10 strogih pravila kojih princeze moraju da se pridržavaju: Život im nije bajka!

Život na dvoru je pun pravila, protokola i formalnosti, a princeza se, uz puno privilegija, nekih stvari mora i odreći
Zanimljivosti
17:06h Autor:
10 strogih pravila kojih princeze moraju da se pridržavaju: Život im nije bajka!
Foto: Reuters / Darren Staples

Život Ketrin Midlton u potpunosti se promenio kada je pre skoro šest godina ušla u britansku kraljevsku porodicu. Život na dvoru je pun pravila, protokola i formalnosti, a princeza se, uz puno privilegija, nekih stvari mora i odreći. Otkrivamo 10 strogih pravila kojih princeze u svakom trenutku treba da se pridržavaju:

1. Učenje što više stranih jezika

Savremene princeze moraju da znaju što više stranih jezika kako bi, kada ih posećuju diplomate iz stranih zemalja, većinu razgovora mogle da vode na njihovom maternjem jeziku.

Suze koje se ne zaboravljaju: Jedan susret iz korena promenio život princeze Šarlin! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

2.Odricanje prava glasanja

Barem je tako u Engleskoj. Iako za to ne postoji službeni zakon, stanovnici Engleske smatraju neustavnim da kraljevska porodica učestvuje u izborima jer oni treba da predstavljaju čitavu zemlju. Dakle, jednom kada žena postane princeza, za nju nema više glasanja na političkim izborima ako želi da je njen narod voli.

3.Odricanje svoje divlje strane

Žena koja postane princeza verovatno i nije tip velike buntovnice, ali ako je i imala ikakvu divlju stranu, moraće da se zauvek oprosti s njom kada uđe u kraljevsku porodicu. Ni ona ni njena porodica ne smeju sebi da dozvole nikakve skandale.

Skandalozna prošlost norveške princeze: Danas je žena najzgodnijeg princa! (FOTO)

4. Spremnost na život pun formalnosti

Nadimci nisu dozvoljeni u kraljevskoj palati. I princeza treba da se navikne na to da je drugi oslovljavaju sa "njeno kraljevsko visočanstvo princeza"...

5.Uvek besprekoran izgled

Vrhunski stilisti barem tri puta nedeljno feniraju kosu Kejt Midlton, a redovno mora i da se podšiša i neguje. Kejt je u javnosti nemoguće videti nesređenu i ona je idealan primer savršeno doterane princeze. Biti princeza nije za nekoga ko voli da obavlja stvari u odeći za vežbanje nakon intenzivnog treninga.

Zbog ove haljine je svrgnula sa trona Kejt Midlton: Meri je najbolje obučena princeza! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

6.Život u domaćinstvu u kojem se slede kraljičina pravila

Kraljica određuje mnoštvo sitnica koje se događaju u svakodnevnom životu kraljevske porodice. Na primer, pravilo je da se večera završava kada kraljica završi s jelom.

7. Pohađanje najboljih škola i prestižnih društvenih događaja

Da bi žena postala princeza, mora da upozna princa. Najveća verovatnoća da se to dogodi postoji na prestižnim institucijama visokog obrazovanja, te na gala večerama, balovima ili humanitarnim događanjima. Za princezu je takođe bolje da je dobro obrazovana jer ima važno mestu u društvu.

8.Odricanje bilo kakve karijere

Biti princeza je posao s punim radnim vremenom i tako treba da ostane. Pa čak i ako je išla u najprestižnije škole i stekla zavidne diplome, princeza mora da se odrekne sna da izgradi svoju karijeru. Ketrin Midlton ima diplomu istorije umetnosti, ali ne bavi se time u životu.

Oklevala da se uda za razvedenog čoveka: Sudbina joj namenila život na dvoru! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

9.Ne sme da bude članica nikakve političke organizacije

Princeza nikada ne bi smela da se kandiduje ni za kakve političke pozicije zbog sličnih razloga koji joj ne dopuštaju glasanje na izborima. Princeza predstavlja čitavu zemlju, a kandidovanje za angažman u nekoj političkoj stranci stvorilo bi podeljenost.

10.Bavljenje humanitarnim radom

Veliki deo svog vremena princeza provodi baveći se humanitarnim radom te svojoj zemlji predstavlja brižnu, majčinsku figuru. Većina princeza opredeli se za jedan ili dva humanitarna cilja i radi na poboljšanjima u tim određenim područjima.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs