Odlika elegancije

Bez njega kraljica ne može: Elizabetin omiljeni nakit, tako jednostavan, a upečatljiv! (FOTO)

Bio je to svadbeni poklon kojeg je tada mlada Elizabeta dobila od kraljice Meri, svoje bake, i momentalno su osvojili njeno srce
Star look
19:26h Autor:
Bez njega kraljica ne može: Elizabetin omiljeni nakit, tako jednostavan, a upečatljiv! (FOTO)
Foto: Reuters / Pool

Od sveg bogatstva kojeg u nakitu poseduje, kraljici Elizabeti su najdraže biserne minđuše koje je dobila od svoje bake.

Kraljica ih toliko voli, da ih maltene ne skida od 1947. godine kada ih je dobila. A oni podjednako blistaju i danas, kao i pre skoro 70 godina, piše Daily Mail.

Narugali se kraljici Elizabeti: Evo zašto se ceo svet smeje britanskoj vladarki! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ove biserne minđuše su svadbeni poklon kojeg je tada mlada Elizabeta dobila od kraljice Meri i momentalno su osvojili njeno srce. I to toliko, da su proputovale čitav svet sa kraljicom, od Novog Zelanda, Sejšela, Najrobija i Meksika.

Gatara joj predvidela budućnost: Jednog dana bićeš kraljica! (FOTO)

Foto: Reuters / Peter Nicholls
Foto: Reuters / Peter Nicholls

I to sa razlgom - jer se biseri savršeno uklapaju u svaku priliku, okruženje ili svečani autfit. Bilo da je nosila turban, šešir ili tijare neprocenjive vrednosti - ispod njenih uvojaka najčešće su se viđali baš ovi biseri.

Perle su i prvi "ozbiljan" komad nakita koji je mlada Elizabeta dobila, i to od svog dede kralja Džordža. Kada je Džordž 1935. godine proslavio svoj srebrni jubilej vladavine, svojim unukama Elizabeti i Margareti je poklonio. Tada 9-godišnja Elizabeta je dobila ogrlicu sa tri reda bisera koji se savršeno uklapaju sa njenim omiljnim minđušama, dok je 4-godišnja Margaret dobila istu ogrlicu, ali sa dva reda bisera.

Da ne pukne bruka: Monstruozni čin dede kraljice Elizabete!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovi jednostavni komadi nakita kraljici su verovatno najdraži iz jednog jedinog razloga - jer je podsećaju na ranu mladost. Naime, Elizabeta nije imala gotovo nikakav nakit do 21. rođendana, kada su uglavnom rođaci počeli da je obasipaju raskošnim poklonima.

Sveštenik raskrinkao britansku kraljevsku porodicu: Evo šta rade iza zatvorenih vrata! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs